Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zauważyłem, że przy wysokich obrotach około 4-6 tys autko tak jakby się dusiło - trzymam gaz do dechy a tu chwile ciągnie dobrze a chwile mniej i nie ma już takiego przyspieszenia.

Filtr powietrza niedługo będzie do wymiany, ale wygląda dobrze i raczej nie jest przyczyną :(

Nie wiem co to może być. Miał ktoś tak kiedyś??? 8)

AP
Opublikowano
Może katalizatory przypchane? Chociaż wtedy pewnie w całym zakresie obrotów by kiepsko "szedł".
http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Dodam jeszcze - sprawdź filtr paliwa.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Jak są katalizatory przypchane to jak jest zimny to jest wszystko ok a jak sie zagrzeje to zaczyna sie mulic sprawdz jeszcze to.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

Problem rozwiązany, trzeba wymienić przepływomierz :D

Jak się go odłączy to autko w końcu normalnie przyśpiesza, nie ma żadnego dławienia. RAKIETA :cool2:

AP
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Czy byłeś na kompie ? Jak tak to czy wyświetlał jakieś błędy? Z awarią przepływomierza z tego co wiem to nie jest tak wszystko oczywiste.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Wyswietlił błędy :D nr 26 i 27 (silnik)

Za bogata mieszanka, osiągnięty limit i coś że nie może jej zubożyć

Coś koło tego, nie pamiętam dokładnie

Ale faktem jest, że po odpięciu przepływomierza jest wyraźna różnica w mocy silnika :D

AP