Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,ja właśnie chciałem wymienić ale jak podałem numer vin panu w serwisie to usłyszałem że bardzo mu przykro ale akurat mój samochodzik nie jest przystosowany do logic7,także nawet nie dowiedziałem sie ile by to kosztowało :(
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano

ja to robilem 2 dni roboty z wymiana wszystkich glosnikow i dodaniu nowych (np centralnego)

koszty nie pamietam ale okolo 3 tys zlotych wraz z wzmacniaczem

glowny problem to programowanie tego by wzmacniacz byl widziany przez idrive. no i te tragiczne glosniki ktore sa montowane w serii - prawdziwy dramat. bmw zaoszczedzilo nawet na tym ze nie dali wysokotonowych w slupkach

czuc roznice oj czuc......

Opublikowano
ja to robilem 2 dni roboty z wymiana wszystkich glosnikow i dodaniu nowych (np centralnego)

koszty nie pamietam ale okolo 3 tys zlotych wraz z wzmacniaczem

glowny problem to programowanie tego by wzmacniacz byl widziany przez idrive. no i te tragiczne glosniki ktore sa montowane w serii - prawdziwy dramat. bmw zaoszczedzilo nawet na tym ze nie dali wysokotonowych w slupkach

czuc roznice oj czuc......

3 tysiące za sprzet plus montaż? czy sam dłubałeś?

Hmmmm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to jest w zwykłej wersji, jest tam miejsce na głośnik w desce? Zawsze myślałem, że jak nie masz logic7, to tam masz tylko plastik.

Poza tym logic7 to 13 głośników, udało Ci sie wszystkie zamontowac, łącznie z wooferami pod siedzeniami?

Opublikowano

Jak to jest w zwykłej wersji, jest tam miejsce na głośnik w desce? Zawsze myślałem, że jak nie masz logic7, to tam masz tylko plastik.

Poza tym logic7 to 13 głośników, udało Ci sie wszystkie zamontowac, łącznie z wooferami pod siedzeniami?

miejsce na desce na glosnik centralny jest. sa miejsca w slupkach na wysokotonowe (brak w standardzie) w drzwiach przednich na sredni ton (byly) pod siedzeniami woofery (tez byly ale wymienilem na inne) w tylnej polce jest miejsce na wysokotonowe i sredniotonowe (byly tylko srednie) no i w drzwiach tylnych powinny byc sredniotonowe ale nie bylo miejsca a nie chcialem ciac dziur w tapicerce drzwi. oczywiscie wszystko na swiatlowodach programowanie i docelowo dziala tak jak by wyjechalo z fabryki z EQ na idrive. wzmacniacze chodza od 500 do 1000 zl http://www.allegro.pl/item535798222_bmw_e60_e61_2008_wzmacniacz_logic_7.html

do tego glosniki w calosci jakies 500-700 zl i koszt robocizny i programowania w sumie kolo 3 tys

Opublikowano
a gdzie montowany jest wzmacniacz? musze zobaczyc czy mam miejsca puste na wysokie tony w mojej bmw na te głośniki. pewne kabelki trzeba ciągnąc samemu wszystkie bo nie są podciągnięte.
Opublikowano
a gdzie montowany jest wzmacniacz? musze zobaczyc czy mam miejsca puste na wysokie tony w mojej bmw na te głośniki. pewne kabelki trzeba ciągnąc samemu wszystkie bo nie są podciągnięte.

tak kabelki musisz ciagnac od wzmacniacza do kazdego z glosnikow. do wzmacniacza dochodzi swiatlowod ktory jest w standardzie polozony w samochodzie. ja mam zmontowany po prawej stronie w bagazniku za wykladzina i wszystko sie miesci