Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc,

Slyszalem , ze akumulator znajduje sie gdzies z tylu , w ktory miejscu podpowiedzcie bo chcialbym zdjac klamry bo swieci mi jeden blad.

Opublikowano
kurczaki wiem , ze to pytanie jak z kursu prawa jazdy ale nikt nie wie ? nie chce odkrecac pokrywy z przodu ale nigdzie nie widze :(
Opublikowano

W e53 odkręcasz zapasowkę , wyjmujesz ją.

Pod zapasowką jest taka pokrywa , ją rowniez odkręcasz i przesuwasz na bok a pod nią znajduje się akumulator.

W e70 mozliwe ze jest podobnie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W E70 do akumulatora odkręcasz plastykowe korytko w bagażniku, w którym jest schowek na hak holowniczy, klucze i blokada do kół.
Opublikowano
cholera, szlag mnie trafi juz 2x zaswiecily mi sie poduszki , w salonie powiedzieli , ze przeczyscili ostatnio styki i powinno byc ok (kur... styki w 1rocznym aucie ), podejrzewam , ze to przz ten snieg, macie tez problemy , oczywiscie jak wyjalem kleme z akumulatora nic nie pomoglo oprocz tego ,ze na IDrive wyskoczylo info , ze akumulator padl :(
  • 1 rok później...
Opublikowano
Ten sam problem. Niesamowicie szybko padający aku w 2-letniej X-piatce. Czy ktoś wie czy to wina konkretnego akumulatora, całej serii czy może coś nie tak z elektroniką?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wiem że, była akcja na wymianę akumulatorów w E70, trzeba sprawdzić w ASO czy Twój się łapie.
Opublikowano

Witam

dziś podłączyłem miernik pod zapalniczkę i w sumie trochę się zdziwiłem wynikami, napięcie skacze od 12,2 V do 14,6 V

jak jadę ze stałą prędkością ok 100 km/h to napięcie w zapalniczce mam 12,2V natomiast zaraz po odpuszczeniu gazu "Volty" rosną do 14,6

dodam, że to bez obciążenia, bo z obciążeniem potrafiło spaść do 11 V (obciążenie polegało na włączeniu 2x podgrzewany fotel + ogrzewanie tylnej szyby)

czy to normalne ? moglibyście sprawdzić jak to wygląda w waszych autach ? bo wydaje mi się, że powinno być cały czas w granicach 13,8 v - 14 V i to nie zależnie od obciążenia :roll:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie patrz tak na napięcie, w tych autach jest zamontowany szereg rozwiązań które wspomagają ładowanie akumulatora, np. odzysk energii z hamowania. Lepiej sprawdź czy nie masz za dużego poboru prądu kiedy samochód jest uśpiony.

Z akumulatorami było bardzo dużo problemów, szczególnie z tymi "Made in USA". Czy zegarek i data Ci się resetują?

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Dzisiaj właśnie miałem problem z "CALKOWITYM BRAKIEM PRĄDU" na skrzyżowaniu. Nie wiem, co się stało, ale zgasł silnik i wszystkie kontrolki. Stałem tak a samochód na nic nie reagował nie mogłem wyjąć kluczyka ze stacyjki po prostu zero prądu jak by samochód był bez akumulatora. Po jakiś 5 min. zaczął pomału odzyskiwać energie i po chwili wszystko wróciło do normy, ale wyskoczyły błędy i zresetowała sie data i godzina. Całe szczęście, ale błędy wszystkie znikły po następnym uruchomieni silnika. Czy może ktoś miał podobne problem? Bo trochę to dziwne i niepokojące przypomnę, że mam BMW X5 E70 2007r z USA.

Pozdrawiam

Edytowane przez pawel2000
Opublikowano
... z USA.

Dlatego kupujemy samochody europejskie ;)

To jakaś dodatkowa opcja w autach z USA czy zakładasz że auto bite/wodowane itp ?

Opublikowano
cholera, szlag mnie trafi juz 2x zaswiecily mi sie poduszki , w salonie powiedzieli , ze przeczyscili ostatnio styki i powinno byc ok (kur... styki w 1rocznym aucie ), podejrzewam , ze to przz ten snieg, macie tez problemy , oczywiscie jak wyjalem kleme z akumulatora nic nie pomoglo oprocz tego ,ze na IDrive wyskoczylo info , ze akumulator padl :(

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=429787&highlight=battery

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=412297&highlight=battery

• 3 tygodnie później...