Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem wasze klopoty z Zanikaniem dżwięku, wyłączania sie radia, NAVI, i z przykrościa stwierdzam, ze zakładane tematy nie maja rozstrzygnięć.

U mnie po najechaniu na nierówność w przednich głośnikach , cos zatrzeszczy, przerwie, tak jakby na ułamek sekundy był odłączany przewód od głosników.

Nie sadze zeby to była wina kostki przy radiu, bo efekt bylby tez na tylnych głosnikach.Skłaniam sie bardziej ku kostkom przy samych głosnikach w drzwiach. Nie rozbierałem tego ale jesli to wyglada tak samo jak w tylnych to jakim cudem moga tam nastepowac przerwy w sygnale?! Może to wynik niesprawnych - ułamanych, albo uszkodzenia izolacji na przewodach w miejscu przejscia drzwi- karoseria.( podobny klopot wystepuje z łamaniem przewodow idac do klapy bagarznika)

Kto z Was rozbierał, szukal konkretnie przyczyny, rozwiazał ten i podobne temu klopoty z 'niepoprawnym dźwiękiem" w głosnikach.

Opublikowano
Wygląda to trochę jak zimne luty w tunerze radiowym gdziekolwiek on się znajduje bo specem nie jestem ale kilka sprzętów naprawiłem. :mrgreen:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
a audio jakie masz? Chodzi mi o to że były też rozwiązania audio które miały w bagażniku wzmacniacz. Z radia idą tylko niskie sygnały do wzmaka a on już rozprowadza wysoki sygnał do poszczególnych głośników. Nie wiem jakie audio jest u Ciebie, ale sprawdz to. Możliwe jest faktycznie przywieranie przewodu do masy. Sprawdz przelotki, tylko uwaga na poduszki w drzwiach (po rozpięciu na włączonym zapłonie będą błędy).
Opublikowano
No to zdemontuj radio włącz je i walnij z góry. Jak ma zimne luty to powinno przerwać jak nie przerwie to bym przyczyny szukąl gdzieś w wiązkach idących do grzwi.
Opublikowano
Chęć bycia kolejnym prekursorem w rozwiazaniu tego i jemu podobnym problemów poszła z dymem. Sugerujac sie iz moga byc to "zimne luty" zrobiłem próbe-przejazdzka brak problemu, w garazu wyjąłem radio, pukajac stukajac, trzęsąc i ciagajac za przwody we wtyczce i cała wtyczka nie ujawnily sie zadne znane mi trzaski. Nie wiem nie mam pojecia.
Opublikowano
No to w takim razie zaglądaj do przelotek (instalacja drzwi-buda) Może tam coś znajdziesz? Kiedyś u klijęta miałem podobne problemy tyle że z poduchą boczną. Po wykasowaniu błędu jakiś czas było ok a potem znowu poduszka się zaświecała. Problem tkwił w zaśniedziałych pinach w kości łaczącej instalacje drzwiową z nadwoziem. Mozolne szukanie tylko Cię ratuje. Szukaj a coś znajdziesz na bank.