Skocz do zawartości

do wiedzących! skrzynia 320M50 a 325 M50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
100 % :?: :?: :?: bo kolo z allegro mi mówi że nie i mi mówi iż muszę kupić od E36 320 czyli taką jak powinna byc a ta od E 36 325 mówi że nie pasuje :!: wiem iż przełożenia się różnią ale o to mi kaman :mrgreen: . czyli co - wszystko pasuje :?: :?: :?: proszę o fachową pomoc bo kupię tę skrzynię a jak mi nie bedzie pasować to sie załamię :(
Opublikowano (edytowane)

:shock: no faktycznie :!: to te same skrzynie to co on mi tu opowiada ... szok kurde :?

:mrgreen: czyli spokojnie kupić od 325 tak ?

Edytowane przez krystian
Opublikowano
:shock: no faktycznie :!: to te same skrzynie to co on mi tu opowiada ... szok kurde :? tylko przełożenia beda dłuższe podobno ale to mi nie przeszkadza :mrgreen: czyli spokojnie kupić od 325 tak ?

ani dłuższe ani krótsze ,przełożenia są te same,różnica prędkości max i przyspieszenia wynika z różnych przekładni głównych(dyfer)

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano (edytowane)
faktycznie bo mam most od 325 i półosie i wał i jest inne przełożenie 320i ma 3.45 a od 325i jest 3.15 Edytowane przez krystian
Opublikowano
Green71 myślę że może nam po 100pln odpalic i tak będzie 100pln do przodu :D co o tym myślisz? Krystian dasz nam to właściwie spożytkujemy :norty: tak opijemy auto i Twoje zdrowie że nigdy się nie zepsuje.
Opublikowano
no kurde jak bedziecie w szczytnie to śmiało wpadać do mnie do pracy tam dostatek towaru (alkohole i dziewczyny :twisted2: ) HOTEL KANIA -restauracja :cool2: .
Opublikowano
Green71 myślę że może nam po 100pln odpalic i tak będzie 100pln do przodu :D co o tym myślisz? Krystian dasz nam to właściwie spożytkujemy :norty: tak opijemy auto i Twoje zdrowie że nigdy się nie zepsuje.

jestem jak najbardziej za!!! :mrgreen: podobno nieopite auto strasznie sie psuje

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
jak się nie opije to się zepsuje to jest udowodnione naukowo :!: :twisted2: czyli mówicie że problemów nie będzie ze wstawieniem tak ? mogę się nie stresować :doh: bo słonecznik się w sklepach już kończy kurde :twisted2:
Opublikowano
i wracam do tematu :mad2: jednak różnią się skrzynie :!: i to wygląda tak - od 1.6 , 1.8 , 1.8is do 2.0 skrzynie są z tym samym przełożeniem czyli 1bieg:4.23 2bieg:2.52 3bieg:1.67 4bieg:1.22 5ty:1.00 R:4.04 :!: a od 325i 1bieg:4.20 2:2.49 3:1.67 4:1.24 5ty:1.00 R:3.89
Opublikowano
i wracam do tematu :mad2: jednak różnią się skrzynie :!: i to wygląda tak - od 1.6 , 1.8 , 1.8is do 2.0 skrzynie są z tym samym przełożeniem czyli 1bieg:4.23 2bieg:2.52 3bieg:1.67 4bieg:1.22 5ty:1.00 R:4.04 :!: a od 325i 1bieg:4.20 2:2.49 3:1.67 4:1.24 5ty:1.00 R:3.89
wobec tego bardzo przepraszam Cię za wprowadzenie w błąd .Daj żródło tych informacji przyda się na przyszłośc ,a nie jest przypadkiem tak że ta skrzynia z innymi przełożeniami pochodzi z e34?
Opublikowano
zakladaj ta od 325 - roznice w przelozeniach ktore podales sa malo znaczace - minimalnie skroca ci sie biegi - vide auto bedzie lepiej sie rozpedzalo :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
nie była z e34 . to z książki bmw mam te dane :reading2: zamówiłem z e36 318is skrzynię 10lutego biorę się za zmianę skrzyń i całej tej reszty fotorelacja będzie i podam opis jak przerobić automat na manual :dance: ale już czuję że będzie się działo :pray: sarna1 ''minimalnie skroca ci sie biegi - vide auto bedzie lepiej sie rozpedzalo'' biegi nie będą krótsze a dłuższe :!: pomyślałem że 320i ma za mało mocy na takie eksperymenty bo przyspieszenie by straciła wstawię taką jak ma być i tak mam już most od 325 z dłuższym przełożeniem 3.15 a było 3.45