Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dokladnie tak jak premier mowi,wymienialem szybe wiec widzialem ten wzmacniacz,antena jest w szybie dwie pionowe nitki biegnace w poprzek szyby
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano
w którym słupku? lewym czy prawym. u mnie wogóle radio nie gra bo slaby sygnal mam z anteny! moze to przez ten wzmacniacz???? :shock:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

a przypomnialo mi sie ze przy podpinaniu radia zostal mi jeden biały kabelek luzem!może to jest do zasilania tego wzmacniacza?????czy ktoś wie do czego ten kabelek sluży?

:?:

DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
W coupe z 1992 roku wzmacniacz antenowy potrzebuje miec podane 12V i wtedy antenka ladnie zbiera. Byc moze to wlasnie ten bialy kabel ktory Ci zostal, ale glowy uciac nie dam. Poszukaj w sieci, mozna znalezc opisy fabrycznej instalacji audio.
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

znalazlem:

http://www.unofficialbmw.com/e36/stereo/e36_200w_stereo_pinouts.gif

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
super! nie ma to jak forum :D . Biały- pisze tutaj remote turn on.Muszę popatrzec u siebie bo bez anteny ani rusz
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
remote turn on - wie ktos jak to przetłumaczyc???? turn on to jest włączyc a remute??????? :shock:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
remote turn on - wie ktos jak to przetłumaczyc???? turn on to jest włączyc a remute??????? :shock:
Wysuwanie anteny lub włączanie wzmaczniacza antenowego.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
jestes pewny ze to włanczanie wzmacniacza??? jak tak to juz wiem czego radio mi nie odbiera.tylko pytanie do czego przypiac ten biały kabelek?-na jakie wyjscie??????
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

z tym wzmacniaczem w tylnym słupku to nie dokońca bym się zgodził:

wydaje mi się, że jest to jedynie moduł odbiorczy powiązany z obwodem tych pasków na tylnej szybie. Wzmacniacz antenowy miałem u siebie podwieszony w bagażniku po stronie kierowcy i wydaje mi się, że ten biały kabelek sterował właśnie tym wzmacniaczem a nie samym modułem ale nie jestem pewien bo dałem sobie spokój z odbudowywaniem starej instalacji lecz muszę przyznać że wygląda na pierwszą klasę- nawet na tle dzisiejszych grających i świecących "xplodów" i innych bombowych radioodtwarzaczy i nie tylko... :twisted2:

Opublikowano

Wzmacniacz antenowy to nie to samo co wzmacniacz do radia professional (zamontowany w bagażniku).

Wydaje mi się, że mówicie o dwóch rzeczach jednocześnie. :roll:

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Wzmacniacz antenowy to nie to samo co wzmacniacz do radia professional (zamontowany w bagażniku).

Wydaje mi się, że mówicie o dwóch rzeczach jednocześnie.

sorki, widocznie się pomyliłem

u mnie było tak, że właśnie z tego ustrojstwa na tylnym słupku kabelek antenowy wchodził do innej skrzynki i wydawało mi się , że tam mógłby być

sygnał przetwarzany i wzmacniany a wzmacniacz audio to był jeszcze prócz tego, ale tak jak pisałem wcześniej nie jestem tego pewien więc sorki za banialuki :oops:

Opublikowano
własnie! tak teżmyslalem ale po przekręceniu kluczyka na tym białym kabelku pojawia mi sie napięcie 12 v!!!!!??????? a w radiu tez jest na tym kablu napiecie więc nie wiem czy jest sens łączyć te 2 kable z sobą!
DARK SIDE OF POWER!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Matko bosko :) już pisałem o tym dwa razy na forum :

Wzmacniacz antenowy (nie mylić ze wzmacniaczem mocy audio w bagażniku) jest w lewym tylnym słupku. Wspomniany biały kabelek to jego zasialanie +12V. Wzmacniacz antenowy potrzebuje zasilania w KAŻDYM BMW, nie tylko Coupe (jak tam ktoś pisał).

Teraz z drugiej strony: sygnał REMOTE ON oznacza zdalne załączanie urządzenia (wzmacniacza, zmieniarki, anteny wysuwanej, wzmacniacza antenowego, itd.) właśnie poprzez podanie napięcia +12V.

Jeżeli zmieniłeś radio, to powinieneś podłączyć biały kabelek pod pin 5 wtyczki zasilania ISO i po kłopocie.

Jeżeli masz fabryczne, to jest to standardowo połączone, więc sprawdź tylko, czy czegoś nie pourywałeś :)

Aha, piny we wtyczce (gnieżdzie):

....................

.....1..3..5..7..

Z...2..4..6..8..

....................

Z - to ząbek (zatrzask).

Kai