Skocz do zawartości

zmiana klimy ręcznej na climatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich...Czy jest możliwość zmiany klimatyzacjii ręcznej na climatronic.....Dosłownie z pokręteł na przyciski....POmocyyyy
Opublikowano
  • Autor
E46 320D 2000r coś jeszcze jest potrzebne??Całkiem sie na tym nie znam i potrzebuje konkretnych porad...dzieki i pordrawiam
Opublikowano
  • Autor
Az tyle trzeba zmieniac???Myslałem ze tylko panel i jakies kostki ewentualnie trezba podłaczyc......Chyba nici z tego bedą??
Opublikowano
na pewno jeszcze cala nagrzewnice bo jest inna
Opublikowano
No i z tego co czytałem układ sterowania nawiewami, jak skończysz to będzie zima ta za 2 lata.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

O ile dobrze pamiętam to w instrukcja ASOwska przewiduje 6h na wykonanie zmiany klimy. Oczywiście mówimy o fachowcach, a i ci są różni. Już wiesz, że trzeba zmienić panel sterowania, nagrzewnicę, dołożyć wiązkę elektryczną, czujniki jeśli brakuje. Zdjąć musisz kierownicę i kokpit, jest trochę roboty.

I oczywiście musisz pamiętać, że łatanie części z np. allegro może wiązać się z rozebraniem auta, a potem gorączkowe bieganie za pierdołkami.

W każdym razie nie jest to niewykonalne i zazwyczaj nie trwa aż 2 lata :D

Opublikowano
  • Autor
Dzięki koledzy za porady....Już wiem,że jednak tego nie bede w mojej BMce zmieniał..Pozdrawiam..