Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem zapytać czy jest możliwe "dołozenie" bądz zaprogramowanie pochylania sie lusterek podczas wrzucenia biegu wstacznego , ponieważ nie mam tego zainstalowanego fabrycznie.

Jezeli tak to proszę o dokładny opsi co tzreba zrobić w tym kierunku

Opublikowano
Musialbys dorzucic modul pamieci foteli (o ile masz elektrycznie regulowane). Jak sie myle niech mnie ktos poprawi.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Tak jak kolega "mavic" napisał. Ta opcja jest tylko w autach z pełna elektryką foteli z pamięciami. Nie da się tego tak ustawić.
Opublikowano

A jeżeli takową posiadasz (pamięć foteli przede wszystkim) to znaczy, że po prostu Ci to nie działa ;] Mi też nie działało a raczej przestało kilka tygodni po zakupie. Ostatnio przez te mrozy też przestało działać składanie się lusterek :/ za późno szare komórki mi podpowiedziały aby nie używać takich rzeczy podczas dużych mrozów lub tak jak było niedawno gdy jest mokro i nagle przyjdzie mróz nawet lekki... niestety zdążyłem go nadusić w tedy złożyło się tylko 1 a rozłożyć się automatycznie już nie chciało :/

...trudno bez tego można żyć a może na wiosnę wróci do normy wszystko ;]

PS. ogólnie to takie coś działa gdy masz przełącznik ustawiania lusterek ustawiony na regulację lusterka pasażera.

Opublikowano
Ostatnio przez te mrozy też przestało działać składanie się lusterek :/ za późno szare komórki mi podpowiedziały aby nie używać takich rzeczy podczas dużych mrozów lub tak jak było niedawno gdy jest mokro i nagle przyjdzie mróz nawet lekki... niestety zdążyłem go nadusić w tedy złożyło się tylko 1 a rozłożyć się automatycznie już nie chciało :/

Radze Ci rozebrac lusterka i zlozyc spowrotem. Jest tam takie duze lozysko na ktorym chodzi lusterko - warto je wyczyscic. U mnie po takim zabiegu lusterka zaczely skladac sie o wiele szybciej.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
dzięki pobawię się tym i z resztą nie tylko tym jak tylko przyjdzie wiosna bo teraz ani nie ma pogody na to ani tym bardziej natchnienia :) a nie będę ukrywał, że lubię majsterkować przy aucie.