Skocz do zawartości

Pochył lusterek podczas cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem zapytać czy jest możliwe "dołozenie" bądz zaprogramowanie pochylania sie lusterek podczas wrzucenia biegu wstacznego , ponieważ nie mam tego zainstalowanego fabrycznie.

Jezeli tak to proszę o dokładny opsi co tzreba zrobić w tym kierunku

Opublikowano
Musialbys dorzucic modul pamieci foteli (o ile masz elektrycznie regulowane). Jak sie myle niech mnie ktos poprawi.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
no i pewnie zmienić lusterka, jeżeli są bez czujników położenia
Opublikowano
Tak jak kolega "mavic" napisał. Ta opcja jest tylko w autach z pełna elektryką foteli z pamięciami. Nie da się tego tak ustawić.
Opublikowano

A jeżeli takową posiadasz (pamięć foteli przede wszystkim) to znaczy, że po prostu Ci to nie działa ;] Mi też nie działało a raczej przestało kilka tygodni po zakupie. Ostatnio przez te mrozy też przestało działać składanie się lusterek :/ za późno szare komórki mi podpowiedziały aby nie używać takich rzeczy podczas dużych mrozów lub tak jak było niedawno gdy jest mokro i nagle przyjdzie mróz nawet lekki... niestety zdążyłem go nadusić w tedy złożyło się tylko 1 a rozłożyć się automatycznie już nie chciało :/

...trudno bez tego można żyć a może na wiosnę wróci do normy wszystko ;]

PS. ogólnie to takie coś działa gdy masz przełącznik ustawiania lusterek ustawiony na regulację lusterka pasażera.

Opublikowano
Ostatnio przez te mrozy też przestało działać składanie się lusterek :/ za późno szare komórki mi podpowiedziały aby nie używać takich rzeczy podczas dużych mrozów lub tak jak było niedawno gdy jest mokro i nagle przyjdzie mróz nawet lekki... niestety zdążyłem go nadusić w tedy złożyło się tylko 1 a rozłożyć się automatycznie już nie chciało :/

Radze Ci rozebrac lusterka i zlozyc spowrotem. Jest tam takie duze lozysko na ktorym chodzi lusterko - warto je wyczyscic. U mnie po takim zabiegu lusterka zaczely skladac sie o wiele szybciej.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
dzięki pobawię się tym i z resztą nie tylko tym jak tylko przyjdzie wiosna bo teraz ani nie ma pogody na to ani tym bardziej natchnienia :) a nie będę ukrywał, że lubię majsterkować przy aucie.