Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam alarmu który ma możliwość sterowania centalnym zamkiem plusem oraz obsługuje funkcję "komfort" - czyli daje na c. zamek impuls (+) trwający 30 sekund.

Szukam takiego alarmu od jakiegoś czasu ale bezskutecznie.

Pozdrawiam

kafel

Opublikowano
Witam,

Szukam alarmu który ma możliwość sterowania centalnym zamkiem plusem oraz obsługuje funkcję "komfort" - czyli daje na c. zamek impuls (+) trwający 30 sekund.

Szukam takiego alarmu od jakiegoś czasu ale bezskutecznie.

Pozdrawiam

kafel

Podjedz na Wolumen nie pamietam nazwy w kazdym razie w rzedzie pawilonow zaraz obok budynku Zarzadu jest gosc ktory zajmuje sie

tylko alarmami, on mial taki alarm - a jesli nie, to mozna kupic adapter

(ja sobie kiedys sam taki zrobilem, odwracal sterowanie (-) na sterowanie (+) i na dodatek przytrzymywal impuls przez kilkanascie sek - caly patent skladal sie z dwoch malych przekaznikow i kondensatora elektrolitycznego.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

:shock: :shock: :shock:

Sorry za OT, ale mam pytanie....

Psychop jest coś, czego nie wiesz...... :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
Hmm jeśli chodzi Ci o sterowanie zamka z pilota to praktycznie każdy ze sprzedawanych teraz alarmow zda egzamin.Jeżeli alarm steruje minusem to dajesz odpowiedni przekaźnik i już masz sterowanie plusem.A co do modułu komfortu to są w sprzedaży moduły domykania szyb które możesz spiąc do alarmu - i chyba bym je polecał bo są dośc konfigurowane.
Opublikowano
Aha i jeszcze jedno - do szybek bedzie potrzebny moduł domykania czterech szyb - to oczywiste :) a żeby było jeszcze domykanie szyberdachu będzie potrzebny jeszcze jeden moduł - taki jaki się montuje w przypadku domykania dwoch szyb bo nie ma takich na jedno urządzenie
Opublikowano

Witam!

Kafel jak bym Ci zaproponował alarm PROXIMA, ma funcje komfort na 100% działa bardzo fajnie z pilota (nie trzeba nic dokładać), funkcje antynapadową, odcięcie pompy paliwa, jest produkowany w Polsce co odziwo nie oznacza że jest gorszy a + tego jest to że w razie czego nie ma problemu z serwisem. No i cena nie jest kosmiczna.

http://www.proxima.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=35

Jeśli chodzi o "+" i "-" to jak koledzy wyżej pisali adapterek załatwi sprawę, jak zakładałem do siebie to gość też coś tam przebąkiwał o "+" i "-", ale nie miał z tym żadnego problemu (gość jest maniakiem jeśli chodzi o zabezpieczenia mówii że to jego pasja), a sam i tak pewnie nie będziesz tego podłączał bo jak na moje za dużo dłubania, a znając moje szczeście to przy okazji wywaliłbym poduszki i spalił całą instalacje. :)

No chyba że masz dużo kasy na boku to możesz zapodać coś takiego.

http://www.proxima.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=35

Pozdrawiam i życze udanego wyboru.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie:

Czy Proxima ZK ma funkcję zamykania centralnego zamka po przekręceniu stacyjki ? Bo z instrukcji nie mogę jednoznacznie wywnioskować.. :(

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam !!

"KAFEL" prawde mówiąc nie wiem, ale raczej nie, bo ja jak zakładałem ten alarm w poprzednim samochodzie to gość nic nie mówił o takiej opcji, a gdyby była to zapewne coś by powiedział.

W obecnym aucie był już alarm więc nie zmieniałem i niestety nie mam możliwości sprawdzenia, bo poprzedni sam. już jest sprzedany.

Ale jak chcę się zamknąć w aucie to naciskam łokciem "dzyndzel" i wszystko zamknięte :D

Pozdrawiam.

Opublikowano
spotkałem sie jakis czas temu z alarmem SKORPOIN w którym sterowanie centralnym + czy - zależało od podania odpowiedniego napięcia na dany przewód! w tym przypadku podajemy + i nie potrzeba zadnych adapterów czy przekaźników! a co do komfortu to nie pamietam...
Opublikowano
Sa takie alarmy firmy Corado, seria Versus. Mozna kupic na Wolumenie, mozna znalezc i w internecie. Nie pamietam czy steruje + czy - ale to raczej nie jest wielki problem. Ma tez napewno funkcje "Komfort" - do domykania szyb. Sprawuja sie bardzo przyzwoicie :)
było... E30 320, E30 325ix, E34 535iA, E46 330xd
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam , w najbliższych dniach mam zamiar zamontować sobie centralny zamek , już teroretycznie obmyśliłem co musze zrobić.

BMW E34 , wyciągne tylną kanapę i teraz:

-znajde stały plus

-podłącze kabelek do masy

-poszukam jakiegoś kabelka na którym pojawia się masa po otwarciu drzwi , jeśli mi się to nieuda to pociągne ze światełka w kabinie

-musze znaleźć przewód który "informuje"centralke że jeden z masterów został zamknięty, oraz drugi , który "informuje" o otwarciu

Nie orientuje się za bardzo co pojawia się na wyjściu czujników krańcowych ( myśle że minus )

Dobrze wszystko obmyśliłem ?

coś czytałem że trzeba w którymś miejscu zmieniać impuls minusa na plus ( niewiem dokładnie ale chyba chodzi o to że centralka od alarmu podaje minus , a przewodzik który "mówi"centralce od zamka o otwarciu/zamknięciu drzwi doprowadza do niej plus ?)

poprawcie mnie jeśli się gdzieś pomyliłem

Dzięki

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Ludzie prosze was , przecież już niejeden z was montował alarm ao swojego BMW , byłem dzisiaj u specjalisty od alarmów i on mi powiedział że samemu będzie ciężko zamonotować bo trzeba tem gdzieś "wejść w system" , coś "diodować" , i teraz niewiem , proszę o jakąś rade
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam , przy okazji takiego tematu mam pytanie. Czy miał ktoś moze taki problem z komfortem ? mianowicie caly alarm załącza sie zamyka wszystkie drzwi ale nie domyka szyb. Siedzac w srodku czujki nie działają , alarm działa tylko wowczas jak jest próba uruchomienia silnika bądz otwarcia drzwi z kluczyka bez rozkodowania alarmu. Co to moze byc i gdzie z tym podjechac ?? Okolice Poznania ?? Moje BMW to e36 318is 94rok, alarm oryginalny BMW ale nie w kluczyku tylko na pilocie. Pozdrawiam.