Skocz do zawartości

Popychacze(szklanki) do M52b20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy jest ktoś kto wymieniał lub orientuje się jakiej firmy szklanki są dobre?

Do wyboru jest kilka firm(INA,Ruville,Febi,Torpan) wszystkie w podobnych cenach.W przyszłym miesiącu mam zamiar zabrać sie za wymianę,o ile problem mnie nie przerośnie.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Zapytaj jeszcze o cene oryginalnych popychaczy i jeśli nie bedzie mocno odbiegać od INY czy FEBIEGO to kupuj OE bo z tymi co wymieniłeś to jest różnie i miałem sporo reklamacji :(

INA i RUVILLE to te same szklanki ponieważ RUVILLE jest tylko pakowaczem. TOPRANA na starcie sobie odpuść bo to najgorszy szajs (chociaż czasami w ich opakowaniu zdarzają się i oryginalne części - ale wtedy cena jest zbliżona do OE)

Opublikowano

Żeby wymienić szklanki trzeba głowicę ściągać?

Tak się zastanawiam ile jest roboty przy tym, bo słychać u mnie przez chwilkę po odpaleniu jak jest zimny.

Opublikowano

głowicy nie trzeba ściągać,trzeba wyciągnąć wałki.

U mnie też cykał jeden popychacz zaraz po uruchomieniu przez 2-3 sekundy,a przedwczoraj zaczął klepać bez przerwy i bardzo głośno.Klepał tak cały dzień w całym zakresie obrotów i wczoraj kilka razy podciągnąłem go do odcinki(ponad 6500obr wciąż osiąga bez problemów) i o dziwo ucichł.Na razie siedzi cicho,teraz słychać tylko szum paska.Być może ma to związek z termostatem(jutro jade kupić) i silnik jest cały czas niedogrzany a na korku pojawiło się masło.

A little piece of heaven in my hands