Skocz do zawartości

Wymiana poduszek silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, poszukuję opisu jak się wymiena poduszki pod silnikiem , nie mogę nigdzie znaleźć nic w tym temacie, dzięki z góry za pomoc.
Opublikowano

Zdejmujesz osłone odkręcasz poduszkę, podnosisz silnik, wkładasz nową i dokręcasz. NIe ma żadnej filozofii, dwie śruby - od góry i od dołu.

Problem jest tylko jeden, z którym ja też się borykam - nie mam kanału i nie mam czym podnieść silnika. Pozostaje mi wizyta u mechanika - powiedział mi 40zł/sztukę za wymianę.

Opublikowano
  • Autor
Mam kanal , jednak z prawej strony zasłania turbina i tylko podejscie jest od tylu i nie ma jak wsadzic klucza , a z lewej to nawet sanie ją zaslaniaja , a w serwisie chca ponad 400 czyli to chyba trochę bardziej skomplikowane ale moge sie mylic zawsze.
Opublikowano
Witam tak jak pisze arturb wymiana jest prosta i niezbyt kosztowana.Wymieniałem ostatnio i koszt 40zł od sztuki przy czym wiem od mechanika iż gorsze podejście jest do lewej poduchy ale ogólnie nie trwało to długo.(Ja wymieniałem w stacji kontroli pojazdów na ul.Witkowickiej w Krakowie)
Opublikowano
  • Autor
Dzięki bardzo , to powalczę w przszłym tygodniu .
Opublikowano
  • Autor
Właśnie wróciłem z kanału i nie mam dalej pojęcia jak wykrecic górna śrubę od prawej poduszki zupełnie nie ma podejścia