Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A swiece, kable dawno wymieniales?

Ewentualnie mozesz miec tez nieszczelny dolot.

Moj znajomy tak mial w E30 318i (M40) i objaw byl wlasnie taki. Peknieta byla gumowa rura za przeplywomierzem. Po doraznym uszczelnieniu problem zniknal od razu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
swiece wymienilem w tamte wakacje i przewody no to chyba bedzie ta nieszczelnosc bo mam peknieta obudowe filtra powietrza od tej strony co przeplywka wchodzi i nawet jest cos takiego ze jak jade jak mu dam gwaltownie gazu to ma chwile zamulenia tak jak by lapala wlasnie lewe powietrze ok dzieki za wypowiedz :twisted:
Opublikowano

Tygrysku

A sprawdzales cisnienie na tej pompie od poloneza? :D

U mnie sie wszystko poprawilo jak mi szlag trafil pompe a ty wiesz o tym

bo nawet mi doradzales.Glupio mi radzic zebys podjechal na kompa,ale to by moglo wiele wyjasnic.

pozdrawiam

Opublikowano
albo lewe powietrze albo walnieta przeplywka lub silnik krokowy.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem połamana obudowa filtru powietrze, nie ma na to żadnego wpływu. Pomiar następuje na przepływomierzu, a filtr jest przed nim. To za przepływomierzem nie może wpadać "lewe" powietrze, bo ilośc powietrza dochodząca do kolektora ssącego jest zmierzona i komputer "wydziela" odpowiednią ilośc paliwa. Zwykle pęka rura pomiędzy przepływomierzem, a kolektorem. Peknięcia powstaja np. gdy masz wybuchy na gazie, a "wętyl" nie działa zbyt dobrze.
Opublikowano
Moim skromnym zdaniem połamana obudowa filtru powietrze, nie ma na to żadnego wpływu. Pomiar następuje na przepływomierzu, a filtr jest przed nim. To za przepływomierzem nie może wpadać "lewe" powietrze, bo ilośc powietrza dochodząca do kolektora ssącego jest zmierzona i komputer "wydziela" odpowiednią ilośc paliwa. Zwykle pęka rura pomiędzy przepływomierzem, a kolektorem. Peknięcia powstaja np. gdy masz wybuchy na gazie, a "wętyl" nie działa zbyt dobrze.

Słusznie prawisz, WhyDuck :cool2:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).