Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy da się bez większego problemu zamontować automatyczną skrzynię biegów 5HP** do E32 750iA :?:

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
Czy da się bez większego problemu zamontować automatyczną skrzynię biegów 5HP** do E32 750iA :?:

łooo - nowy dzień - nowy pomysł... a może jakaś skrzynia z mercedesa ? :wink:

tez kiedys myslalem zeby zobaczyc czy skrzynia z m60 bedzie pasowac do m70 - ale majac moja skrzynie na zewnątrz nie miałem żadnego m70 ...

jezeli jakos na cud skrzynie podejdzie to nie widzę żadnego sensownego i taniego rozwiązania sterowania ...

Opublikowano

łooo - nowy dzień - nowy pomysł... a może jakaś skrzynia z mercedesa ? :wink:

te rozważania co do przekręconej skrzyni w tej nieszczęsnej 750tce stają się coraz bardziej pocieszne (bez urazy rzecz jasna)

na 7er jest już chyba z 5 tematów o tym? napisałem ci PW że 4HP24 masz dedykowane do tego motoru, mimo to pojawiły się juz 2 tematy na obu forach "czy podejdzie 4HP22" "czy da się dojechać do warsztatu bez oleju w skrzyni" teraz "czy podjedzie skrzynia z Jelcza?"

informacje których ci udzielono na obu forach wskazują na to samo, kombinujesz jak koń pod górę, tyczasem tam gdzie jesteś był już niejeden przed tobą i daj sobie powiedzieć że ratuje cie REMONT i z tym słowem powinieneś się już od kilku tygodni oswajać

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano

E tam sz4lony, czepiasz się, ponoć kto pyta nie błądzi :D ciekawość to ta moja negatywna cecha :twisted: Z remontem się nie pogodziłem a to dlatego że musiałbym auto transportować cholera wie ile kilometrów i do cholera wie gdzie położonego warsztatu - a jak się później o reklamację będę upominał jeśli coś zadziała nie tak, to ponownie będę się szarpał z transportem...

W Bolesławcu i bliskich okolicach niestety nie ma kto się tym zająć a przynajmniej nikt komu bym śmiało dał moje auto w łapska.

Nastawiony jestem za Twoją poradą na zakup używanej skrzyni biegów 4HP24 jednak internet nie jest na obecną chwilę zbyt obfity w takie ogłoszenia. Na dzień dzisiejszy nabyłem skrzynię 4HP22 z konwerterem i niestety - po ponownym przestudiowaniu postów Twoich i innych kolegów z forum - postanowiłem jej nie montować bo i cholera wie jak to mi zadziała... a kwestia montażu jest identyczna jak kwestia remontu.

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT