Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dziś rano zapaliłem auto i najpierw lampa od oleju zgasła, potem się zaświeciła a potem zaświecił się komunikat OIL DRUCK MOTOR. Czego to jest wina? Lampka miga bardzo chaotycznie, jak przegazuje na 1200 rpm to właściwie w ogóle się nie zaświeca tylko lekko miga raz na 5-10 sekund.

Czy to wina czujnika ciśnienia oleju? Jak się go wymienia?

Pozdrawiam

Opublikowano
Myślę że czujnik na mrozie szaleje.Może nie łączy a może jest do wymiany.Kup nowy,dużo nie kosztuje i zobacz co się będzie działo.Jak to nie pomoże w żaden sposób to sam wiesz jakie są skutki nie gasnącego ciśnienia.

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Myślę że czujnik na mrozie szaleje.Może nie łączy a może jest do wymiany.Kup nowy,dużo nie kosztuje i zobacz co się będzie działo.Jak to nie pomoże w żaden sposób to sam wiesz jakie są skutki nie gasnącego ciśnienia.

No i teraz odpaliłem silnik pochodził z 3 minuty i ani razu nie mrugnęła kontrolka. Co warto zrobić żeby w przyszłości uniknąć problemów?

Pozdrawiam

Opublikowano
No to raczej czujnik na mrozie wariuje.U mnie jest tak że jak samochód stoi długo na mrozie co się rzadko zdarza ale jednak to zegary nie działają-kompletnie i mam tak w e39 i w e32 :evil: jak się zagrzeje wszystko wraca do normy.Ja bym zmienił na Twoim miejscu ten czujnik

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

mam taki czujnik do przechandlowania,

wiecej na priv,

normalnie komunikat ten wyswietla sie kiedy masz uszkodzona pompe, peknieta glowice wydmuchana uszczelke lub pekniety blok

e38 m62
Opublikowano

A jak długo stało auto?

Taki problem też się robi, jak auto postoi, a tu zimo przyspiesza proces, że z oleju odseparowuje się woda (bardzo małe ilości nieistotne dla pracy silnika) i zbiera się też w okolicach czujnika.

Z pewnością teraz Ci się nie będzie zaświecać - jest to charakterystyczny komunikat w beemkach stojących w komisach, które dość długo stoją na placu i często ze starym już olejem.