Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko czy ktoś się moze orientuje w jaki sposób i gdzie można by podpiąć wzmacniacz pod oryginalną instalację audio w E46? Mam system z nawigacją MK3 z mniejszym kolorowym ekranem i tunerem TV. Chodzi mi o to żeby poprawić jakośc dzwięku przez wzmocnienie sygnału płynącego do głośników. Jak się domyslam należało by wpiąć się gdzieś w wiązki w bagażniku przy tunerze TV czy mam rację? czy ktoś może robił juz coś podobnego? macie jakieś propozycje albo pomysły w tym temacie? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Opublikowano
wyjscie na glosniki masz z tunera i tam mozesz sie wpiac w kable sa tez oryginalne wzmacniacze ktore podlaczasz na wtyczke tez z tuner .
Opublikowano

Dzięki kolego za pomoc, w związku z twojom odpowiedzią mam kilka pytań.

Czy ma ktoś schemat jak wpiąć się w te wtyczki albo ewentualnie gdzie i jak podpiąc wspomniany przez kolegę oryginalny wzmacnacz? zastanawia mnie tez jeszcze jedno jesli są takie oryginalne wzmacniacze to czy instalacja jest pod nie przygotowana czy tez trzeba coś przerabiac :?: :?: Jak wygląda taki oryginalny wzmacniacz bo nie bardzo wiem jak tego szukac :?: :?:

Opublikowano
Podtrzymuję pytanie kolegi plus jeszcze dodatkowo zapytam jak wygląda sprawa podłaczenia takiego wzmacniacza, czy tylko na zasadzie przełożenia jakichś wtyczek czy raczej potrzeba jeszcze coś do zamontowania, jakies wiązki??? :?:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy ma ktoś schemat kabelków przy tunerze radiotelewizyjnym , chodzi mi o to które kabelki trzeba by rozciąć żeby wpiąć wzmacniacz 4 kanałowy przez hiinput.

Interesuje mnie takie zamontowanie wzmacniacza żeby współpracował z oryginalną instalacja głośnikową i był wpiety pomiędzy tuner znajdujący się w bagażniku a wiązki idace do głośników :?: :?: :?: :?: :idea:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

E46 2000 kombi , czy w miejsce oryginalnego wzmacniacza bmw w bagazniku po lewej stronie moge zamontowac harmana kardona na tych samych kablach?? Czy wzmacniacz musi byc aktywowany (oryginalnie przycisk glosniczka w panelu sterowania) !?