Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna tylna (mniejsza)część szklanego dachu hałasuje tzn. wpada w wibrację.Podejrzewam zużycie uszczelek.Czy można jakoś temu zaradzić?Jeśli wymiana to gdzie w Warszawie w rozsądnych cenach?

• 1 rok później...
Opublikowano
Mam prawie taki sam problem szyberdach pracuje normalnie lecz maskownica podsufitki składa się z dwóch części pierwsza tylko się zamyka a druga nie wychodzi.Nie wiem co zrobić jaka to usterka. Wcześniej było słychać jakiś trzaski właśnie tam w środku. i co teraz ,może zdemontować podsufitkę i zaglądnąć do środka.Nie wiem może jest jakiś opis jak się do tego zabrać. Jeśli ktoś coś wie proszę o pomoc.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Do jmac5. Luzy w prowadnicach. Należy zweryfikować w których (przednie? tylne?). Wymiana to 500PLN robota a części sam możesz kupić (zestaw nr.6 - przód nr.7 - tył. z rysunku). Uszczelki też mogą być winne ale one zwykle dają szum a nie stuki. Zresztą one mogą się ugnieść po 3 lub więcej latach.

Do antoni16. Nie majstruj sam. Nie dasz rady i połamiesz części. Potrzebujesz zestaw nr 11 z poniższego rysunku. Jest tam wychwyt który łączy przednią i tylną podsufitkę (mógł pęknąć) ale masz szansę iż zrobi się to z bez części gdyż zwykle wypada ogranicznik z jednej z podsufitek. Na szczęście to bardzo rzadka usterka a potwornie upierdliwa w naprawie.

http://img715.imageshack.us/img715/9536/257k.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
zapytaj u tego gościa, zajmuje sie dachami, ponoć panoramy w BMW ustawia, naprawia i wycisza, polecany już przez kilku forumowiczów. Wawa 502072604

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi ,maskownica się zablokowała nie mogłem ani nią ruszyć,więc rozebrałem ,wyciągłem nadłamane plastiki z jednej i drugiej strony [zestaw 11] + blaszka łącząca obie prowadnice,Teraz szyber dach pracuje normalnie, uchyla się lub chowa a maskownica tylko jedna chodzi .Będę miał czas to wstąpię do magika którego polecacie.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Koledzy mam problem , woda w aucie!!! cała lewa strona zalana wodą , prawdopodobnie winą jest panorama a dokladnie uszczelki w szyberdachu ;/ cieknie bardzo i odprowadzanie wody nie daje rady więc scieka gdzies belce i zalewa mi podłoge ... mial moze ktos taki problem ?? gdzie mozna dostac uszczelki do panoramy w dobrej cenie. Pozdrawiam
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli masz trochę pojęcia to sam naprawisz taka panoramę, ja swoją naprawiłem za 20€

Widzę że każdy reklamuje tu swoje firmy a nie pomaga stąd apel do modelatora.

Pierwsze co trzeba zrobić to odłączyć silnik napędu potem już można swobodnie przesuwać ptaszki czy odkręcić szklane płyty

Poz

• 1 rok później...
Opublikowano

Wątek stary ale może ktoś zechce samemu awaryjnie zamknąć tylna szybę .Dobry filmik na ten temat.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ale na czym polega ta usterka bo rozebrałem to i nie kce łamać tych plastików.

Po dokładnych oględzinach nic nie wygląda na zepsute czy połamane.

Nie bardzo mi sie uśmiech połamać coś by naprawić.

Całe te ząbki są pokryte smarem z brudem itp. wyczyszcze to powietrzem i benzynką zobacze co to da.

Zdiołem te dwa pręciki spręzynujace ale to nie pomogło ( łamać czy nie ) :evil: