Skocz do zawartości

kontrolka oleju zapala się na pomaranczowo chwilowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W wielu E46 świrują te czujniki i zapalają się na pomarańczowo. U mnie też się zapala czasami mimo dobrego stanu oleju w poprzedniej BMW też tak miałem. Ja się tym nie przejmuje, szkoda kasy na czujnik :mrgreen:

może obędzie sie bez kupowania nowego czujnika: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=748335#748335

Edytowane przez Zbir
Zbir
Opublikowano
No niestety , po wimianie na nowy kontrolka zapaliła się po 250km , zatrzymałem auto , odpaliłem i w trase , po 18-20km zapala się na pomaranczowo i nie gaśnie aż silnika nie wyłączę więc pojawiła się ale w innym wydaniu , na starym czujniku zapalała się przy uruchomieniu silnika i gasła po kilku sekundach - tak było wcześniej , szkoda było kasy na ten czujnik , 300 zeta :evil:
Opublikowano
podepnij pod kompa, jak stary czujnik sie zapalal przy starcie i gasl pozniej to raczej nie czujnik.

Już nie mam BMW ale powiedziałem nowemu właścicielowi że jak wymieni olej to nie powinno się pojawiać , ja już 1,5roku na tym oleju więc mam taką nadzieję

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
tak to czujnik za 300zł po jego wymianie zapaliła się kontrolka po 240km i nie gasła dopiero po zgaszeniu silnika a po ponownym zapaleniu po ok 20km znowu i tak w kółko przeważnie po 18 do 22km jazdy zapalała się