Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zastanawiam sie nad założeniem gazu w moim compakcie.

Najbardziej interesuje mnie zbiornik gazu. Słyszałem ze nie można zinstalować jej w miejsce koła zapasowego ponieważ jest dojazdówka.

W takim razie jak wygląda taki zbiornik w bagażniku, w jakim miejscu sie go montuje i ile miejsca zajmuje?

Ma moze ktos jakies zdjecia??

Opublikowano

porażka na maxa miałem gaz w moim e36 compact instalacja mega badziew, silnik 1.6 jest bardzo ekonomiczny w trasie przynajmniej mój 6.9-8l ( 8 l to 5 osób i zawalony bagażnik) w mieście 10-11 przy morzachi normalnej jeździe. zresztą gaz to zabójstwo dla pięknych silników bmw. A butle 25 litrów miałem w bagażniku mała objętość sprawiała że szału dostawałem prawie codziennie tankując ja :/ szczerze odradzam...

zresztą różnica miedzy gazem a benzyna zwróci ci się dopiero gdy będziesz robił duuużo kilometrów dziennie. pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

miałem e36 compact 316 z gazem w bagazniku. Butla 40 litrowa starczała na codzienną jazde przez okolo tydzien. Zajmowala polowe przestrzeni i calkowicie wykluczała jakikolwiek wyjazd z wiekszym bagazem. 2 lata nie mialem z nia problemów < okolo 40 tys km >, az pare miesiecy temu zaczely sie cyrki z gasnacym silnikiem, samoczynnym odcinaniem gazu. Winny podobno był parownik...

Zgadzam sie z przedmowca - jak malo jezdzisz to daj spokoj z gazownią, szkoda zachodu. Ja kupiłem juz z zalozonym - to jezdziłem :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
No tak jest jak się kupuje właśnie z założonym, nie wiadomo jak użytkowanym gazem. W koło nie włożysz tak jak mówisz bo zbyt nisko wisi, ja mam 35L cylindryczną i jakby nie było na bagaże miejsca za wiele niema (nie jest mi za bardzo potrzebne). Ja po ok roku czasu założyłem LPG bo byłem takiego zdania jak koledzy, a teraz nie wiem poco jeździć na benzynie dwa razy droższej :lol: Instalacja BRC sekwencja, jeśli zamierzasz jakąś II generacji dać (nie daj Bóg pierwszej) to sobie odpuść faktycznie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie zakładaj gazu odrazu ci odradzam,jak założysz to po 2 tygodniach go zdejmiesz

Proszę o sensowne uzasadnienie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

kolega widać został boleśnie skrzywdzony chyba gazem w samochodzie albo w życiu do czynienia nie miał.

W tym silniku bytla 35 litrów starczy spokojnie na pokonanie około 320 330 kilometrow po miescie. Nie wiem co chcesz tam zakładać ja nie radzę wynalazków w stylu 1 czy 2 generacja bo moze byc roznie jesli sekwencja to tylko w dobrym warsztacie i bedzie ok.

grunt to dobór elementów i zestrojenie wszystkiego. ja jezdze juz rok co prawda dośc dużo i chwale instalacje.

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak cie stac na zalozenie LPG IV generacji to zakladaj i pamietaj dobrze zalozony LPG to przyjemnosc z jazdy i jeszcze lepsza przy tankowaniu. Mi gazownik zchrzanil instalacje ale doedukowalem sie i sobie poprawilem. Po poprawie normalnie szok przezylem :jawdrop: juz niemam roznicy miedzy PB a LPG a sonda ma bogato az do odciecia :mrgreen: i czasy wtryskow tez prawidlowe.