Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeździ a czy studzi turbo czy nie to dopiero następny właściciel podejrzewam że się o tym będzie dowiadywał> Takie życie i prawo do pierwszego posiadania auta :wink:

Tymbardziej iż owe "studzenie turbiny" należy wykonywać po ostrej jeździe z pełnym wykorzystywaniem mocy samochodu oraz wysokich obrotów ( a kto tak jeździ dieslem aby wiecznie wył na wysokich obrotach??? ) . Przy ekonomicznym wykorzystywaniu samochodu nie ma takowej potrzeby.

Pzdr,

Opublikowano

dislem trzeba umieć jeździć

A cóż to za skomplikowana technika jazdy, aby nie mogła sobie z nią poradzić kobieta???

Nie wiem - trzeba wciskać jakieś specialne przyciski ( może ma kokpit jak w samolocie i systemy zapobiegające oblodzeniu etc...??).

P.S. Rowerem tez trzeba umiec jeździć - a jakoś nawet kobiety dają sobie radę :P:.

Pzdr,

po co te głupie złośliwości , kup disla swojej kobiecie to zrozumiesz o co chodzi .

dobrze że nie masz turbiny swoim aucie :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

po co te głupie złośliwości

Jakie złośliwości kolego - piszesz głupoty - to ci odpowiadam. Napisałeś tak, jakby każda kobieta była bezmózga idiotką, której trzebaby włączać wycieraczki podczas jazdy.

kup disla swojej kobiecie to zrozumiesz o co chodzi.

Mojej kobiecie wystarczy raz powiedzieć i rozumie o co chodzi. Powtarzam - nie rób z ludzi idiotów. Poza tym tak jak ci odpisał kolega skidmarks A Diesel dla kobiety to bez różnicy to nie stary kopciuch który ma 15 lat i trzeba rytuały zachować aby ci odpalił

Wiele kobiet radzi sobie z dieslami lepiej niż mężczyźni, który czasem nie umieją koła wymienić :mad2:

dobrze że nie masz turbiny swoim aucie :)

Co usiłujesz przez to przekazać??? Swego czasu kończyłem technikum samochodowe (pomimo iż studia w innym kierunku) i nie pamiętam abym miał problemy z mechaniką.

Także moja rada - zachowaj uszczypliwe uwagi dotyczące kobiet dla siebie i nie rób z ludzi idiotów, którymi nie są.

Pozdrawiam

Opublikowano

:) niech ci będzie

ja mam inne doświadczenia , większośc wogóle nie zwraca uwagi na samochód dopuki jeździ , a wyjątki się zdarzają

one po prostu nie przywiązują do tego wagi , popytaj się mechaników samochodowych ,

po za tym poleciłem benzyne wiec o co ci chodzi ? benzyna bedzie lepsza bo kiebiety sa zkręcone i zobaczysz że kiedyś wleje benzyny do disla i zatrze silnik , o to mi chodziło o ty jak zwykle wyciagnełeś z kosmosu wnioski

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
koledzy wiec tak, moja dziewczyna chce sobie kupic auto i ma to byc BMW, oczywiscie ja tez bede tym jezdzic :norty: (nie wie co ja czeka :twisted2: ) i mam pytanie co polecacie bardziej: benzyna czy diesel? mowimy oczywiscie o E90 : D

A nie ma przypadkiem siostry :mrgreen: ?

Tylko benzynka - chyba, że dużo jeździ, albo planuję zmienić za dwa/trzy lata - to wtedy ropa.

Opublikowano

siostry nie ma, ma brata :worried: ale ma fajne kolezanki :norty: tez uwazam ze benzyna bedzie lepsze, ale jej wymagania to jest masakra chociaz sam chetnie bym wzial takie w pelnej opcji :norty: musze sie z nia wybrac zeby sobie poogladala auta :worried: no i najlepsze ze alluski ida do mojego autka :twisted2:

http://moto.allegro.pl/item517005987_bmw_318i_2_0_benzyna_rude_skory.html

http://moto.allegro.pl/item521559882_bmw_e90_e_90_325i_mocna_i_ekonomiczna_okazja.html

tylko nie wiem czy 2,5 to nie za duzo jak dla niej

http://moto.allegro.pl/item521859014_bmw_318i.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5477465

te oferty jej pokazywalem :norty: co sadzicie?

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano

325i to wersja amerykanska i szemrane auto, mozliwosc dokupienia navi za 4 tys z, wiec pewnie była i wykręcił.

318i to tez 2000ccm, ale 129KM

z linkow zainteresowałbym się http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5477465 w Wawie pod reka ASO, mozna prześwietlic auto.

najciekawsze jest to za 95 tys :mrgreen: wygrana w konkursie Castrola http://moto.allegro.pl/item523795137_o_k_a_z_j_a_bmw_320i_nowy_wygrany_w_konkursie.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja doradzałby mimo wszystko benzynę, chyba że zamierzacie robić rocznie powyżej 30 tys. km - bo taka jest granica opłacalności zakupu. Wg opinni kilku mechaników diesel w wersji 2 litrowej jest stosunkowo nietrwały. Częściej niż w benzynie trafiają się pęknięcia wału korbowego i usterki ukladu paliwowego. Turbina to osobny rozdział i potencjanie dodatkowe koszty. Generalnie diesel tak, ale nowy - pojeżdzić do 100 - 150 tys km (2 - 3 lata) i kupić nowy. Przy tej sumie najrozsądniej byłoby poszukać samochodu u niemieckich dilerów (www.bmw.de w opcjach samochody używane). Myslę że z automatem i innymi dodatkami da się kupić samochód do dwóch lat, z przebiegiem do 20 tys. Niestety diesel będzie starszy nawet o rok. Samochód od dilera jest trochę droższy niż kupiony od osoby prywatnej, ale będzie gwarancja przebiegu i własności, diler załatwi wszystkie formalności z tablicami i ubezpieczeniem. Przed sprzedaniem zrobią pełny przegląd i wymienią wszystko co powinno być wymienione. Jest dyża szansa na kawałek gwarancji fabrycznej, a czesto także opcję EURO PLUS. która co prawda w Polsce nie działa, ale w przypadku powaznej awarii warto samochód odstawić do Niemiec, bo na pewno solidniej naprawią i za darmo. I to by było na tyle w sprawie wyższości benzyny nad dieslem.
Opublikowano
Pracuje przy tych wozkach i z wlasnego doswiadczenia powiem 335d coupe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOSSSSSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystko ponizej 6 cylindrow do kosiarki sie nadaje... ;D