Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam taki problem. Otóż posiadam E38 z silnikiem 5.4 rocznik 95. Podczas jazdy na rozgrzanym silniku pomiędzy 1000 a 1500 obr/min przy stałym trzymaniu obrotów np 1300 występują drgania w tylnej prawej części auta. Jest to bardzo irytujące. Może ktoś z Was miał podobną usterkę i wie gdzie szukać awarii. Dziękuje i pozdrawiam :)

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
no właśnie kolego w tym problem że teraz mam kola zimowe 16' a na letnich 18' działo się to samo..
Opublikowano
hej, u mnie tak było przy wylanym amorku. przy dużej prędkości albo po najechaniu na niewielką nawet nierówność (typu grubiej namalowane pasy na jezdni) tył wpadał w wibracje takie lekkie ale wyczuwalne. Wymiana amorków przywróciła stabilność. Tyle, że ja mam "zwykłe" zawieszenie... Ty pewnie aktywne, nie wiem czy tak samo się zachowuje...
Opublikowano
Ja mam kolego E32 735 i dzieje mi sie cos podobnego jak zagrzeje mi sie olej w skrzyni biegów.Mam automat.Tylko najczęściej dzieje mi się tak na ostatnim biegu przy obrotach mniej więcej takich jak u Ciebie.Jak nic nie znajdziesz w zawieszeniu,to spróbuj poszukać w tym kierunku.
Opublikowano
no u mnie jest z tyłu zawieszenie nivo...nad skrzynią też się zastanawiałem..no nic będę musiał iść chyba na metodę prób i błędów :) Dzięki koledzy za wasze opinie. Pozdrawiam