Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie klocków hamulcowych i czujnika w stacji typu FeuVert nadal wyświetla się na panelu zegarów i monitorze komputera: „handbrake applied” oraz „front brake pads” – 14000km.

Oczywiście w 520i [E60] można to wykasować z pozycji rejestratora „resetting trip distance recorder” jednakże w przypadku [E60] 520xd już jest z tym problem.

Po potwierdzeniu RESET? wyświetla się komunikat „km _ _ _ _ _”.

Po dalszym potwierdzeniu ponownie wraca opisana sytuacja i komunikat ”front brake pads – 14000km”.

Jest na to jakiś patent czy trzeba grzać do ASO ?

Opublikowano
Trzeba sprawdzić czy na pewno wymienili czujnik :D
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
Trzeba sprawdzić czy na pewno wymienili czujnik :D

Wymienili, bo sam im ten czujnik w zębach dostarczyłem.

Tylko być może jest „walnięty”. Grzebałem ponownie RESETEM . Najpierw monitor pokazał 0 km na obu hamulcach, po przejechaniu kilkunastu kilometrów wyświetliło się po – 25 tys. km.

Teraz ustawiło się na + 13 tys. km. (przód) i + 3 tys.km (tył). :duh:

Jedynie co znikło to kontrolka na zegarach która najbardziej mnie wnerwiała.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ponawiam! Czujniki, to typowe cholerstwo!

Jednak to że im dostarczyłeś nie przeszkadza w tym że nie wymienili.

Chyba że jest coś o czym nie piszesz lub nie Wiesz.

Opublikowano
Hej Radosław, jeśli chcesz to podjedź do mnie w wolnym czasie jeśli masz wersje Pre LCI to spróbujemy to skasować kompem, u mnie było podobnie ale ja nie wymieniłem czujnika dopiero po wymianie dało rade zresetować, a swoją droga kupiłeś oryginalny czujnik czy zamiennik? Jest jeszcze taka opcja że zastanawiam się czy tego czujnika nie można skasować tylko raz tzn po założeniu powinno wskoczyć i już nie powinno się kasować, ja miałem tak że jak wymieniałem klocki miałem jeszcze jakieś 3 tys km do zapalenia się kontrolki, zmieniałem klocki ale nie zmieniłem czujnika bo myślałem że działa on tak samo jak w e39, okazało się inaczej. Ale stary czujnik nie do końca zdarty wyświetlał 3tyś km na plusie po skasowaniu -25tyś i już nie chciał nigdy wskoczyć poza -25tyś, domniemam z tego powodu że opcja reset dostępna jest tylko jeden raz. ale skoro ty już go resetowałeś parę razy to możemy spróbować kompem to zrobić.
Opublikowano
odłącz i podłącz jeszcze raz czujnik bo u mnie tez za pierwszym razem nie chciał się skasować może coś nie łączyć
  • 8 lat później...
Opublikowano
Witam. Odkopuje . Zapalił mi się czerwony wykrzyknik na desce i błąd ,, Front bramkę pads" skasowałem metoda kombinacji kilometry teraz jest 15000 ale wykrzyknik i błąd nadal się pali. Klocki wymienie w następnym tygodniu dopiero i pytanie czy czujnik trzeba kupić jeden czy dwa sa tam ? Czy błąd sam się skasuje czy trzeba kompem ? Da radę inpa go skasowac ? Bo niestety nie wiedzę by można było to zrobić właśnie w inpie ?