Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od dluzszego czasu zmagam sie z dziwnym piszczeniem podczas działania dmuchawy, piszczenia niema na max obrotach dmuchawy, piszczenie najmocniej slychac z okolic kratki wentylacyjnej w ogrnej czesci maski(pod szybą) czy to cos powaznego czy kwestia wd40?(mam climatronic)bmw m44

pozdrawiam, Szczesliwego Nowego ROku

Opublikowano
trzeba rozebrac osłony silnika dmuchawy i na trzpienie silnika na którym obracaja sie wentylatorki nakropic olej silnikowy te popiskiwanie jest obiawem zacierania sie tych trzpieni instrukcje dostania sie do silnika wentylatora znajdziesz na forum wd 40 moze pomóc ale tylko na chwlke
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

A moze jednak ktos poda instrukcje, jak sie dostac do tego wentylatora... Bo mam ten sam problem a "nasza" wyszukiwarka nie daje sobie rady ze znalezieniem tego tylko wywala 1500 tematów zupełnie nie na "temat"... :? i jakos nie moge znalesc tej instrukcji...

Pozdrawiam!!

Opublikowano
wymontowac schowek, wciasnac zabezpieczenie i wyjac wtyk złącza elektrycznego rezystora dmuchawy, czy to tak??mniejwiecej?, czy wogole zaczac od schowaka czy jak ??
Opublikowano
wymontowac schowek, wciasnac zabezpieczenie i wyjac wtyk złącza elektrycznego rezystora dmuchawy, czy to tak??mniejwiecej?, czy wogole zaczac od schowaka czy jak ??
Opublikowano (edytowane)
nie wiem jak jest u was ale ja do swojej dostawałem sie od przodu t/z moj silniczek znajduje sie pod podszybiem i od tego zaczynalem jest troche roboty ale sie oplaca ja to robiłem w maju i do dzisiaj mam spokój Edytowane przez RUDY 102
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

U mnie jest podobny efekt, popiskuje sobie czasem na najmniejszych obrotach. Jak tylko dam dwie, trzy kreski to przestaje. Szukalem juz na forum ale nie znalazlem gotowej instukcji oprocz tego ze trzeba wyjac schowek i dalej jakos sobie radzic. Moze ktos syponuje jakimis fotami?

Wiele osob by skorzystalo :modlitwa:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=277681&highlight=#277681

tu opisywalem jak sie dostac´ do wentylatora nagrzewnicy w e36 z sinikiem r6 w 4 cylindrowym jest troszke ?atwiej nie trzeba wyjmowac filtra powietrza

Dzieki! Pytanie tylko jak to sie ma na przyklad do mojej 318 ? Mam nadzieje ze bedzie tak samo a moze nawet latwiej bo miejsca w komorze troche wiecej. Jeszcze nie patrzylem jak to tam od strony silnika wyglada bo na tym mrozie to sie wszystkiego odechciewa :x

O Tempora! O Mores!