Skocz do zawartości

Wstydliwe pytanie - gdzie znajduje się filtr paliwa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, na wstępie przepraszam za idiotyczne pytanie wynikające z braku tej pewnie podstawowej dla niektórych wiedzy :D Panowie, gdzie znajduje się filtr paliwa i co ile go wymieniać ? :oops: Tutaj rysunek pomocniczy, który oczywiście niewiele mi mówi :mrgreen:
Opublikowano
w e36 tak jak u mnie jest obok drazka kierownicy..a wymieniac roznie.jedni mowia 30.000 inni 50.000
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
a ja mam pytanie czy aby wymienić filtr paliwa trzeba go przed włożeniem zalać paliwem czy coś takiego czy wystarczy jak wykręcę stary włożę nowy i mogę palić samochód???
Opublikowano

artur_kraw napisał:

a ja mam pytanie czy aby wymienić filtr paliwa trzeba go przed włożeniem zalać paliwem czy coś takiego czy wystarczy jak wykręcę stary włożę nowy i mogę palić samochód???

Nie trzeba zalewać paliwem. Wystarczy tylko wymienic. Przy odpalaniu silnika on się chyba sam napełnia czy jakoś tak. W każdym bądź razie ja tylko wymieniłem i było ok.