Skocz do zawartości

bmw 740 4.4 voltech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!

czy miał ktoś do czynienia z bmw 740 ze sprężarką voltech i mam jeszcze pytanie ile mocy ma seryjne bmw 740 4,4l bo to co mnie zainteresowało podobno ma 400 tylko nie wiem jak z awaryjnością w samochodzie z takim tuningiem

z góry dziękuję za wszystkie ciekawe odpowiedzi pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
witam!!

czy miał ktoś do czynienia z bmw 740 ze sprężarką voltech i mam jeszcze pytanie ile mocy ma seryjne bmw 740 4,4l bo to co mnie zainteresowało podobno ma 400 tylko nie wiem jak z awaryjnością w samochodzie z takim tuningiem

4.4 V8 miał w serii katalogowo 286koni, ale przeważnie te silniki mają ponad 300-310koni, 400koni miał S62B50 silnik z M5 E39.

Opublikowano
  • Autor
witam!!

4.4 V8 miał w serii katalogowo 286koni, ale przeważnie te silniki mają ponad 300-310koni, 400koni miał S62B50 silnik z M5 E39.

ten ma 400 po tuningu w UK więc nie wiem ma dołożoną sprężarkę no i chyba cos więcej bo cena za nie to 30000zł więc coś w niej musi być no i oczywiście ma świetne audio,a pytam bo jest taka do sprzedania w moich okolicach i się zastanawiam czy warta jest tej kasy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

aaa :)

hmm wiesz za mały opis dałeś może jakiś link ??

Lub dokładniejszy opis samochodu i fotki.

Opublikowano
  • Autor
mogę wysłać fotki podaj maila to zerkniesz i powiesz co o tym sadzisz
Opublikowano
  • Autor
faktycznie brzmi ostro ale czy jest warte tej kasy nie wiem bo jeszcze trzeba go przerobić z anglika a te 5s od 0-100 jest niezłym wynikiem co?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Gościowi który tak spieprzył wygląd tego auta dałbym 10lat :?

Edytowane przez DAREX

Opublikowano
No i pewnie to ma 2 turbiny, wkoncu to V8.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
  • Autor

czyli mówisz że kiepsko to wygląda?

ale co sądzisz o tym tuningu silnika?

Opublikowano
A jednak jedna turbina i to kompresor. Bodykit wiocha :P

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

Panowie, sorry za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać, Syn mi właśnie podrzucił :D Poniekąd tu pasuje :D

http://www.allegrofun.pl/show/3182

Szczególnie podoba mi się subwoofer i przełącznik Nitro :D

Opublikowano

zderzaki nie są piekne - cos w stylu "za szybcy..."

ale mysłe ze zmieniając tylne lampy na kryształki , likwidując przednie brewki troche można ją podratować ...

któś mógł w nią włożyc dużo pieniędzy ( jeżeli zawieszenie jest firmowe , a kompresor dobrej firmy i założony profesionalnie + przeróbka elektroniki ) - ale mógł też obciąć spręzyny szlifierką , założyć zderzaki z ebaya , kompresor z chin i ogień po londynie ...

Opublikowano
Zalamka. :duh: To podpada pod punkt 14 regulaminu :mrgreen: . Za zrobienie czegos takiego z E38 powinno sie zarzynac tepym nozem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.