Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem od jakiegos czasu smierdzi w kabinie - jakby spalinami , nie mam pojecia w jaki sposób moga sie tam dostawac :mad2: sprawdzałem kolektor wydechowy i nie ma przedmuchów , czy jest jakas inna mozliwosc dostania sie spalin do srodka ???

dzieki

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
Ale w jakich okolicznościach zaobserwowałeś że czuć spaliny??? podczas jazdy,na postoju czy może po włączeniu dmuchawy?? podaj trochę więcej info
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
podczas jazdy przy właczonym nawiewie oczywiście , a jeszcze jak wjezdzam w miejsce dość mocno zadymione ( w piecu pewnie płonie stare obuwie ) wszystko dostaje sie do kabiny gorzej niż w aucie bez filtrów

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
Same filtry nie zatrzymają "wyziewów" z przydomowych kominów - od tego jest obieg zamknięty - jeśli chodzi o spaliny, to musisz przeglądnąć cały układ wydechowy, może kolektor jest nieszczelny, ale na odległość to można sobie gdybać - zapal silnik , otwórz maskę i szukaj :D
Opublikowano
Same filtry nie zatrzymają "wyziewów" z przydomowych kominów - od tego jest obieg zamknięty - jeśli chodzi o spaliny, to musisz przeglądnąć cały układ wydechowy, może kolektor jest nieszczelny, ale na odległość to można sobie gdybać - zapal silnik , otwórz maskę i szukaj :D

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej!!! a ponadto sprawdź czy nawiewy działają tak jak powinny tzn. czy działa przełączanie między obiegiem otwartym a zamkniętym bo jeśli jeździsz cały czas z otwartym to zawsze będzie zaciągać jak to opisałeś nieświeże powietrze a co do spalin to u mnie też było czuć w kabinie ale miałem źle pospawany wydech po tym jak rozsypał mi sie katalizator więc układ wydechowy równiez do przeglądu

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.