Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam takie pytanie gdzie sa umiejscowione numery silnika M40? i czy po numerach silnika da rade dojsc jaka jest pojemnosc? poniewaz w papierach mam wpisane 1,6 ale to troche za dobrze chodzi jak na 1,6 :twisted2:

kolejne pytanie - gdy chce zaciagnac reczny to nie moge, wyglada to tak jakby dzwignia nia lapala nawet na pierwszym stopniu, wyglada to na posuta dzwignia, czy wymiana wystarczy czy musze od razu caly uklad sprawdzic?

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
numery silnika są po lewej stronie na samym dole pośrodku. Jeżeli nie możesz podciągnać dzwigni ręcznego to pewnie jest linka zapieczona
Opublikowano
wie ktos jak po numerach dojsc jaki to silnik? bo patrze ze w karcie pojazdu sa podane, a na bloku nie sprawdzalem bo nie mam kanalu zeby od spodu podejrzec

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
wie ktos jak po numerach dojsc jaki to silnik? bo patrze ze w karcie pojazdu sa podane, a na bloku nie sprawdzalem bo nie mam kanalu zeby od spodu podejrzec

Nie trzeba od spodu zaglądać. Raczej od spodu to niewiele zobaczysz, gdyż odkówka bloku skierowana jest ku górze.

Normalnie jak się nachylisz to powinno być je widać - fakt jest jednak taki, iż często numery są nie do odczytania - zaśniedziałe, brudne, etc....

Wtedy WD-40 i papierek ścierny albo drucianka.

Pzdr