Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w czasie jazdy (odkąd mamy przymrozki) zaświecają mi się kontrolki od DSC i hamulca ręcznego. Dzieje się tak nawet wówczas, gdy nie jadę a stoję na luzie. Czasami jest OK, a po przejechaniu np 1 km, zapala się kontrolka od DSC a chwilę później kontrolka od ręcznego hamulca. Niekiedy gasną itd. Jest to całkowita loteria, ale zawsze jest tak, że pierwsza zapala się kontrolka DSC a następnie ręcznego. Czasami gaśnie tylko ta od ręcznego. Oczywiście nie ma to nic wspólnego ze śliską nawierzchnią, bo dzieje się tak również w trakcie stania na luzie.

Macie może jakiś pomysł co mogło zaszwankować?

Samochód to E39 525d 2001 r.

Opublikowano
Kolego u mnie na mrozie szaleje pompa nivo z kontrolką na desce, popsikałem wd40 na złączu pompy i problem ustał. Prawdopodobnie zaśniedziały styki a na mrozie to sie wtedy odzywa, poprostu coś nie łączy. Jedz do dobrego elektronika niech to sprawdzi na wszelki wypadek, może jakiś błąd sie zapisał.
Bandyci Mają Wszystko
Opublikowano
Hmmm, to by wiele tłumaczyło. 3 tyg. temu stuknąłem lekko w krawężnik i przebiłem lewą, przednią oponę. Może czujnik ABS się uszkodził i stąd ten problem. Dzięki za naprowadzenie.
Opublikowano
Witam. Na początek to jedź na komputer. Mam 530d i u mnie świeciło się DSC, hamulec i ABS. Wszystkie te trzy spawy połączone są z czujnikiem obrotowym koła. Ja miałem akurat kabel przerwany. Najlepiej od komputera zacząć. Pozdrawiam.