Skocz do zawartości

???Nowy klubowicz. Pierwsze BMW. Pytania???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pare pytań odnośnie mojej 1991r. M50 2.0i bez Vanosa i bez gazu oczywiście ;)

1. W momencie poślizgu np. na śniegu ABS bardzo hałasuje tzn. robi takie ghrrrr... ale zdaje się działać prawidłowo. tylko ten dźwięk.

To normalne?

2. Czasami, ale tylko gdy ruszam z miejsca, słychać taki dziwny zgrzyt.

Zgrzytnie i już więcej go nie ma chyba że się zatrzymam i znowu będe ruszać, wydaje mi się że to wystepuje gdy mam lekko skręcone koła przy ruszaniu.

3. Gdzie jest filtr paliwa?

4. Chciałbym mieć centralny zamek z pilotem, tylko nie wiem czy kupienie samego sterownika załatwi sprawe ponieważ w innych autach miałem jeszcze w podsufitce podczerwień. Dlatego nasówa mi się pytanie czy w sterowniku jest jakiś już nadajnik, bo oczywiście w mojej bmw oryginalnego nie ma. Kupic chciałbym np. coś takiego: http://www.allegro.pl/item512923810_sterownik_zamka_scyzoryk_audi_bmw_vw_skoda_seat.html

6. Chciałbym wycziścić lampy w środku bo sa brudne i zauwazyłem że pomiedzy soczewka i kloszem jest jeszcze jakiś okragły odbłyśnik? taki pożułkły... potrzebny? wywalic czy umyc? ;)

5. potrzebuje uchwyt który wchodzi w zamek schowka. Ten pręcik na dwie śrubki przykręcony do klapki schowka.

Jezeli macie jakieś porady dotyczące tego modelu które powinienem znać, to chętnie słucham :) i dzięki z góry

Opublikowano
Mam pare pytań odnośnie mojej 1991r. M50 2.0i bez Vanosa i bez gazu oczywiście ;)

1. W momencie poślizgu np. na śniegu ABS bardzo hałasuje tzn. robi takie ghrrrr... ale zdaje się działać prawidłowo. tylko ten dźwięk.

To normalne?

Tak normalne,

3. Gdzie jest filtr paliwa?

Powinien być pod samochodem

Opublikowano

ad1 Jak najbardziej prawidłowe zachowanie

ad2 Może określ skąd ten zgrzyt dochodzi, z przodu tyłu ? Choć ja obstawiam skrzynia, wał, dyfer

ad3 Filtra szukaj pod kolektorem dolotowym tylko trochę głębiej w komorze silnika, widać też go od spodu

ad4 Tak, w sterowniku centralnego jest odbiornik a w pilotach nadajniki wiec jak masz centralny fabryczny to wystarczy tylko sterownik

ad5 Niestety nie posiadam :)

ad6 Poszukaj na forum chyba w "zrob to sam" jest tam opis tej czynności

Opublikowano

ten zgrzyt dochodzi gdzies jakby z ktoregoś przedniego koła... to nie jest takie zgrzytnięcie jak skrzynia potrafi zazgrzytać, to przypomina troche otarcie ale takie metaliczne... dziwny dzwięk... jest przytłumiony i nie jest bardzo głośny.

A w temacie o czyszczeniu reflektorów nic nie ma o tym odbłyśniku.. tam poprsotu go na zdjęciach nie ma. dlatego może jest zbedny