Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy,

Czy wchodzenie specjalnie w zakręty poślizgiem (dodanie gazu) ma jakiś specjalny wpływ na samochód? Mówimy tu o malutkich prędkościach, 20-30 km/h.

Chodzi o to, że dzisiaj spadł piękny śnieg i jest naprawdę ślisko - chciałbym iść się pobawić na pusty tor:)

Opublikowano

Moim zdaniem mozesz smialo isc sie po bawic chociaz zapewne kazde z takich "zabaw" ma jakis tam wplyw na zuzycie czesci ale na sniegu duzo mniejsze niz na nawierzchni z wiekszym tarciem.

Sam lubie sie tak po bawic nie tylko na sniegu :wink:

Opublikowano
Jezeli masz jakiś pusty i bezpieczny tor to ja bym poradził jeździć na 2 biegu z prędkościa 40-50 wtedy jest większa drenalina, a prędkość zbliżona do codziennej jazdy zimą. Wtedy zaobcujesz z ewentualnym poślizgiem w zwykły dzień i będziesz wiedział co robić jak już po trenujesz.
Opublikowano

co Ty piszesz kolego-mocy wystarczy -tylko sposobu trzeba -jesli chcialbys na suchym. Ja nie doczekalem sie sniegu to zaczalem szalec...efekt taki ze teraz mi cos huczy z tyl-oby nie dyfer... heh

ale na sniegu =tez dzis spadl w koncu to ogien 70 na parkingu i dawaj :D hehe

Opublikowano

Na śniegu przy tej prędkości nie ma prawa nic zaszkodzić - o ile tego gazu dodajesz rozsądnie - tak, żeby lekko bokiem szedł, a nie do dechy i bączek. Na suchym też się da, ale przy tak słabym silniku to bardzo szkodliwe.

W Warszawie, w przeciągu 3 lat tylko jeden raz uświadczyłem śnieg na drogach - i to o 12 w nocy.

Opublikowano
Czy wchodzenie specjalnie w zakręty poślizgiem ma jakiś specjalny wpływ na samochód?

Ma w sytuacji w ktorej poslizg kontrolowany zmienia sie w niekontrolowany ;) Udanych slizgow zycze i pozdrawiam!

Opublikowano

ja się właśnie skończyłem ślizgać;

1 raz BeeMką;

fajnie bo na sztywnym zawieszeniu nie buja po wyjściu z poślizgu;

lipa tylko że u mnie mało miejsca jest :?