Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam poważny problem. Po przekręceniu kluczyka coś tam puka i mrugają światła ale nie słychać żadnej próby kręcenia rozrusznika.

Rano działał normalnie ale wlewając płyn do spryskiwacza trochę wylałem na silnik. Czy zrobiłem jakieś zwarcie? Miał ktoś już coś takiego?

Może zwyczajnie bendix zakończył swój żywot. Dzięki za wszelkie info.

Opublikowano
Miałem identycznie... Z kabli bylo to samo... podładowałem aku to krecil przez chwile i padał. Kupiłem nowy i problem zniknął. Teraz jeszcze czekam na deszcz. Bo wczesniej sam wlaczal mi sie alarm i podejrzewam ze od akumulatora....
Opublikowano

Zaczynam ładować. Rano zobaczę co z tego wyszło. Faktycznie ostatniorobię żabie skoki po mieście i często używam webasto.

Dzięki za pomoc

Opublikowano
mialem tak samo jak bateria skonczyla swoj zywot,,palilem na kable zapalil normalnie ale niezaleznie ile by jezdzil to i tak sam drugi raz nieodpalil wiec wymienilem aku i LALA wsiadam pale i lece :) wszystkiego Naj...Naj...w Nowym Roku
Opublikowano
miałem kiedyś taki przypadek i okazało się że rozrusznik padł... padł w takim sensie że elektryk do którego dałem auto powiedział ze przelutował wirnik bo juz sie coś tam zużyło wytarło po tej operacji kręcił jak złoto a już wtedy chciałem kupować nowy aku.. czasem warto sprawdzić rozrusznik bo kupno nowego aku może rozwiązać sprawe tylko na chwile
Opublikowano

Podepnę się do tematu .Dziś niestety przy mrozie moje bmw powiedziało dowidzenia chwilkę pokręciło i nie zapaliło .Auto jeździ na małych odcinkach w mieście 6 km do pracy i 6 do domu więc pewnie aku padło co dziwne nie odpalił też na kablach z innego auta .Mam zamiar narazie sróbować poładować aku i zobaczymy jednak w razie gdyby nie wyszło kupię aku i na allegro znalazłem

http://moto.allegro.pl/item514446358_akumulator_centra_futura_77ah_gwarancja_3_lata.html

lub http://moto.allegro.pl/item517738547_akumulator_80ah_bergen_80_ah_720a_cala_polska.html

co kupić możecie podpowiedzieć .

Auto bmw e46 2,0 diesel kombi 2001r

Opublikowano
Podepnę się do tematu .Dziś niestety przy mrozie moje bmw powiedziało dowidzenia chwilkę pokręciło i nie zapaliło .Auto jeździ na małych odcinkach w mieście 6 km do pracy i 6 do domu więc pewnie aku padło co dziwne nie odpalił też na kablach z innego auta .Mam zamiar narazie sróbować poładować aku i zobaczymy jednak w razie gdyby nie wyszło kupię aku i na allegro znalazłem

rok temu kupowalem u nich akumulator do dostawczaka bralem najpierw bergena ale po miesiącu padł 0czywiscie wymienili mi na gwarancji za co mają plusa i mam teraz tą futurę no i bangla

Opublikowano
Ja niedawno kupiłem Centrę Futurę i w te mrozy (-15 z rańca, prawie -10 w dzień) zawsze pali za pierwszym. Dzisiaj robiłem krótkie odcinki (max 2km), gaszenie, postój, odpalanie i tak z 6-8x i wszystko ok. Więc na ten czas polecam. Chociaż to dopiero zakupiony aku, zobaczymy jak będzie później.