Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupilem e36 318i sedan z 95r i juz po kupnie zauwazylem ze troche ciasno za kierownica-oczywiscie fotel max w dol i do tylu.Nie mam regulacji kierownicy, mam pytanie czy da sie ja jakos podniesci na stale max. do gory kierownice,czy trzeba zmieniac kolumne na taka z regulacja??

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano
Witam

Zakupilem e36 318i sedan z 95r i juz po kupnie zauwazylem ze troche ciasno za kierownica-oczywiscie fotel max w dol i do tylu.Nie mam regulacji kierownicy, mam pytanie czy da sie ja jakos podniesci na stale max. do gory kierownice,czy trzeba zmieniac kolumne na taka z regulacja??

pozdrawiam wszystkich

Jak nie masz kolumny z regulacją to niestety nic nie podniesiesz.

Opublikowano
hhmm mam 188cm, i 107 kg, tylko ze cwicze i mam nogi umiesnione.sama kolumna z regulacja kosztuje 50-100 zl, czy da sie je zamienic jedna na druga, czy potrzebne sa glebsze ingerencje.
Opublikowano

dzieki za odpowiedzi, widze ze trzeba bedzie mniej cwiczyc,sprawdze regulacje fotela moze nie dociaga mi do konca.

Pozdrawiam i

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU

Opublikowano
taka rada jak chcesz sie ładować w tą regulowaną kolumne kierownicy to może najpierw spasuj się do takiej samej bemki jak Twoja ale z regulowaną kolumną np gdzieś w komisie samochodowym gdzie mają takie auto i sprawdz czy ta regulacja jest dla Ciebie pomocna a potem podejmiesz decyzje o kupnie i wymianie u siebie, to chyba najlepszy sposób na sprawdzenie tego.. przynajmniej tak uważam
Opublikowano
chodzi mi glownie aby "wydluzyc kolumne" tak aby poszla do gory, moze jest jakas naba, przejsciowka ktora by podniosla kierownice w gore o jakies 5-8 cm??