Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z sekwencja firmy BRC w mojej e34 2.5 24V Vanos a mianowicie z tego co sie orientuje to chyba padl jakis czujnik wstrzasu poniewaz jak wpadam w dziure podczas jazdy to automatycznie przelacza mnie na benzyne a pozniej sa problemy z ponownym przelaczeniu na gaz (nie zawsze) i przewaznie zatrzymuje sie i gasze samochod, po odpaleniu juz jest ok, stalo sie tak po kilku wpadnieciach w bardzo duze dziury podczas jazdy na naszych pieknych drogach i chcialbym wiedziec czy mozna ten czujnik jakos ominac zeby po wjechaniu w dziure nie przelaczal mnie na benzyne? z tego co jeszcze wiem to ten czujnik znajduje sie po stronie pasazera gdzies przy parowniku gazowym. Prosze o jakiekolwiek rady i dziekuje

Opublikowano
może to być czujnik ciśnienia /powinien być niedaleko parownika, mała czarna kostka do której idzie wężyk ciśnieniowy - tak jest w KME ale nie wiem czy też w BRC/ lub tak jak sam miałem naderwany kabelek czujnika temperatury /wychodzi z parownika/. Poruszaj tymi kabelkami na odpalonym LPG to może zdiagnozujesz usterkę. Z tego co wiem to nie ma czujnika wstrząsu.
Opublikowano
jest jeszcze bezpiecznik chyba 10 albo 15, u mnie przy gwałtownym hamowaniu kiedys wyskoczyl poluzowalsie i tez przelaczal na benzynke albo w ogole na gazie nie jeździl, bo sie cos tam poluzowalo mocowanie tego bezpiecznika
Opublikowano
Mialem podobnie i byl to czujnik cisnienia gazu cos sie poluzowalo w srodku jakies styki. Z tego co pamietam to wszystko obkrecilem do okola izolacja a sam czujnik przywiesilam na pasku tak zeby nie latal bezwladnie i gra.
Opublikowano

Poprawilem ten czujnik temperatury jak mi radziliscie i na razie jest wszystko ok :) oby bylo tak caly czas :)

Za to mam jeszcze jeden problem a mianowicie padl mi chyba czujnik od wskazywania poziomu gazu w butli i moze ktos mi poradzic co tu zrobic bo nie wiem nawet gdzie on sie znajduje, pokazuje przewaznie 2-3 zielonych kropek na 4 mozliwe no i czasem mrugnie rezerwa(czerwona) jak juz prawie nie mam wcale gazu, moze ktos mi pomoc w tej sprawie?