Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie wczoraj odpaliłem moje 728 i szok poduszki nie działają komputer nie pokazuje spalania brak podgrzewania foteli radio i zmieniarka nie dział cały czas świeci się stop a komputer pokazuje getribemotorprogram. dodam ze umyłem samochud na święta a puzniej było -8 . Dzisia po przejechaniu 30 km wszystko nagle wruciło ale znowu padło Czy ktoś wie co sie mogło stać?

[EDITED BY MOD: poprawilem tytul na bardziej konkretny. Na drugi raz wysil sie troche.]

Opublikowano

Może zalałeś kompa?

poza tym nie dobrze jest myć auto jak wiadomo że będzie zimno...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
komputer jest suchy nic nie zalane zrobiłem reset sprawdziłem bezpieczniki ale dziwi mnie to ze to tyle różnych rzeczy kture nie maja ze sobą powiązania {chyba} i to ze nagle wszystko się włancza na raz jagby te rzeczy miały wspulne zasilani
Opublikowano (edytowane)
Pewnie akumulator Ci padł, troche podjechałeś, podładowałeś i wróciło do normy. Jednak zmierz czy napięcie trzyma w normie. Edytowane przez _Tomek_
Opublikowano

Łukasz 1982, po pierwsze, racz sie zapoznac z tym tematem:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96167

Po drugie, uzywaj chociaz jakiejs autokorekty w Wordzie, bo przy tylu bykach ciezko zrozumiec, co piszesz.

Po trzecie: naladuj akumulator, wstaw samochod do jakiegos suchego i cieplego miejsca i poczekaj pare godzin. A nastepnie sprawdz, czy dalej bedziesz mial takie usterki, jakie Ci sie pojawily.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

naładowanie nic nie dało tylko getribenprogram zniknoł usterka raz jest raz znika w poniedziałek jade na komputer może tam coś wykaze.

przy okazi jaki akumulator do 728 99r bo mam 100 amper

Opublikowano
Akumulator do 728 80 Amp/h w orginale a jak masz 100 Amp/h to jes ok jesli twoje autko ma full eletric pack.Proponuje obejrzeć klemy czy przypadkiem niemają luzu lub przewód masowy
Opublikowano
Jeżeli przy myciu korzystałeś z Karchera i pojechałeś po nadkolach, to mogłeś zalać alternator. Jak dostał zwarcia, to może ci prąd zabierać i dlatego masz takie dziwne objawy.
Opublikowano
Jeżeli przy myciu korzystałeś z Karchera i pojechałeś po nadkolach, to mogłeś zalać alternator. Jak dostał zwarcia, to może ci prąd zabierać i dlatego masz takie dziwne objawy. Sprawdź ładowanie...
Opublikowano
Witam sprawdziłem wszystkie klemy i są ok alternatora raczej nie zalałem bo jest za wysoko ale sprawdze. Sprawdze jeszcze wszystkie przewody które wychodzą z bagażnika[+] I jescze jedno, czy poza maska i bagażnikiem są jescze bezpieczniki?
Opublikowano
Witam. Po całym popołudniu spędzonym w garażu wkońcu znalazłem przyczyne. kostka w stacyjce nie przewodzila prądu.Po wyczyszczeniu wszystko wruciło do normy nawet głos w radiu nie zanika. Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.