Skocz do zawartości

problemy z instalacja elektryczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie wczoraj odpaliłem moje 728 i szok poduszki nie działają komputer nie pokazuje spalania brak podgrzewania foteli radio i zmieniarka nie dział cały czas świeci się stop a komputer pokazuje getribemotorprogram. dodam ze umyłem samochud na święta a puzniej było -8 . Dzisia po przejechaniu 30 km wszystko nagle wruciło ale znowu padło Czy ktoś wie co sie mogło stać?

[EDITED BY MOD: poprawilem tytul na bardziej konkretny. Na drugi raz wysil sie troche.]

Opublikowano

Może zalałeś kompa?

poza tym nie dobrze jest myć auto jak wiadomo że będzie zimno...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
komputer jest suchy nic nie zalane zrobiłem reset sprawdziłem bezpieczniki ale dziwi mnie to ze to tyle różnych rzeczy kture nie maja ze sobą powiązania {chyba} i to ze nagle wszystko się włancza na raz jagby te rzeczy miały wspulne zasilani
Opublikowano
Pewnie akumulator Ci padł, troche podjechałeś, podładowałeś i wróciło do normy. Jednak zmierz czy napięcie trzyma w normie.

Edytowane przez _Tomek_

Opublikowano

Łukasz 1982, po pierwsze, racz sie zapoznac z tym tematem:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96167

Po drugie, uzywaj chociaz jakiejs autokorekty w Wordzie, bo przy tylu bykach ciezko zrozumiec, co piszesz.

Po trzecie: naladuj akumulator, wstaw samochod do jakiegos suchego i cieplego miejsca i poczekaj pare godzin. A nastepnie sprawdz, czy dalej bedziesz mial takie usterki, jakie Ci sie pojawily.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Autor

naładowanie nic nie dało tylko getribenprogram zniknoł usterka raz jest raz znika w poniedziałek jade na komputer może tam coś wykaze.

przy okazi jaki akumulator do 728 99r bo mam 100 amper

Opublikowano
Akumulator do 728 80 Amp/h w orginale a jak masz 100 Amp/h to jes ok jesli twoje autko ma full eletric pack.Proponuje obejrzeć klemy czy przypadkiem niemają luzu lub przewód masowy
Opublikowano
Jeżeli przy myciu korzystałeś z Karchera i pojechałeś po nadkolach, to mogłeś zalać alternator. Jak dostał zwarcia, to może ci prąd zabierać i dlatego masz takie dziwne objawy.
Opublikowano
Jeżeli przy myciu korzystałeś z Karchera i pojechałeś po nadkolach, to mogłeś zalać alternator. Jak dostał zwarcia, to może ci prąd zabierać i dlatego masz takie dziwne objawy. Sprawdź ładowanie...
Opublikowano
  • Autor
Witam sprawdziłem wszystkie klemy i są ok alternatora raczej nie zalałem bo jest za wysoko ale sprawdze. Sprawdze jeszcze wszystkie przewody które wychodzą z bagażnika[+] I jescze jedno, czy poza maska i bagażnikiem są jescze bezpieczniki?
Opublikowano
  • Autor
Witam. Po całym popołudniu spędzonym w garażu wkońcu znalazłem przyczyne. kostka w stacyjce nie przewodzila prądu.Po wyczyszczeniu wszystko wruciło do normy nawet głos w radiu nie zanika. Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.