Skocz do zawartości

POMOCY auto nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam bmw e36 320i 95 rok i mam taki problem otoz podjechalem pod sklep i po powrocie auto nie odpala nie ma zadnej reakcji na przekrecanie kluczykiem pala sie tylko kontrolki na zegarach i to wszystko auto nie kreci w warsztacie sprawdzili rozrusznik i alternator i jest ok podejrzewaja immobilaizer ale nie wiem czy to jest trafna opinia, aha jeszcze jedno po przekreceniu kluczykiem pala sie tylko kontrolki na zegarach a nie dziala mi wyswietlacz klimatronica i komputera pokladowego takze nie jestem pewien czy to na pewno immobilaizer czy tez moze jakis przekaznik. Prosze o pomoc moze mial ktos podobny problem. z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Maciej
Opublikowano
ja bym zaczął od bezpieczników... :8)
Opublikowano
  • Autor
bezpieczniki od razu sprawdzalem i wszystkie sa dobre
Opublikowano
Ja bym kolego stawiał na komputer i immobilka...
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@
Opublikowano
Rozumie że jak po warsztatach już jeździłeś to akumulator na pewno sprawny tak? Bo ja u siebie po jednej nocy też miałem że kontrolki się świeciły a rozrusznik ani ruszy :) kolega tak miał to szczotki mu się zawiesiły w rozruszniku ale mówisz że sprawdzony jest...
Opublikowano
  • Autor
tak wszystko jest sprawdzone, jeszcze dodam ze auto nie odpala nawet na pycha. mechanicy wlasnie podejrzewaja immobilaizer. Mam pytanie czy da sie jakos obejsc ten immobilaizer? A jak nie to z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Opublikowano

Miałem taki przypadek że padła cewka przy stacyjce szczytująca dane z kluczyka.Po podpięciu Gt1 napisał komunikat "KEY NOT DETECTED". Wymieniliśmy cewkę na nową i po bólu.Jak nie jesteś pewien na początek dobra diagnostyka a potem naprawa bo części do immo nie są tanie.

Objawy były takie jak u Ciebie. Zestaw przykładowy

http://moto.allegro.pl/item513167334_bmw_e36_e_36_318_1_8_m43_komputer_ews_kluczyk.html

Ale najpierw diagnostyka :cool2:

Opublikowano
  • Autor
dzieki kolego za podpowiedz jutro przekaze w warsztacie zeby sprawdzili ta cewke
Opublikowano
Może to pomoże. Miałem identyczny problem. Rozwiązanie było niewiarygodne - uwalona wiązka tylnej klapy. Wystarczyło otworzyć bagażnik i auto odpalało. Po zamknięciu zależnie jak się kable poukładały i czy było zwarcie czy nie to auto paliło lub dalej cieło w pręta. Po naprawie wiązki nigdy więcej się to nie powtórzyło.