Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam bmw e36 320i 95 rok i mam taki problem otoz podjechalem pod sklep i po powrocie auto nie odpala nie ma zadnej reakcji na przekrecanie kluczykiem pala sie tylko kontrolki na zegarach i to wszystko auto nie kreci w warsztacie sprawdzili rozrusznik i alternator i jest ok podejrzewaja immobilaizer ale nie wiem czy to jest trafna opinia, aha jeszcze jedno po przekreceniu kluczykiem pala sie tylko kontrolki na zegarach a nie dziala mi wyswietlacz klimatronica i komputera pokladowego takze nie jestem pewien czy to na pewno immobilaizer czy tez moze jakis przekaznik. Prosze o pomoc moze mial ktos podobny problem. z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Maciej
Opublikowano
Rozumie że jak po warsztatach już jeździłeś to akumulator na pewno sprawny tak? Bo ja u siebie po jednej nocy też miałem że kontrolki się świeciły a rozrusznik ani ruszy :) kolega tak miał to szczotki mu się zawiesiły w rozruszniku ale mówisz że sprawdzony jest...
Opublikowano
tak wszystko jest sprawdzone, jeszcze dodam ze auto nie odpala nawet na pycha. mechanicy wlasnie podejrzewaja immobilaizer. Mam pytanie czy da sie jakos obejsc ten immobilaizer? A jak nie to z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Opublikowano

Miałem taki przypadek że padła cewka przy stacyjce szczytująca dane z kluczyka.Po podpięciu Gt1 napisał komunikat "KEY NOT DETECTED". Wymieniliśmy cewkę na nową i po bólu.Jak nie jesteś pewien na początek dobra diagnostyka a potem naprawa bo części do immo nie są tanie.

Objawy były takie jak u Ciebie. Zestaw przykładowy

http://moto.allegro.pl/item513167334_bmw_e36_e_36_318_1_8_m43_komputer_ews_kluczyk.html

Ale najpierw diagnostyka :cool2:

Opublikowano
Może to pomoże. Miałem identyczny problem. Rozwiązanie było niewiarygodne - uwalona wiązka tylnej klapy. Wystarczyło otworzyć bagażnik i auto odpalało. Po zamknięciu zależnie jak się kable poukładały i czy było zwarcie czy nie to auto paliło lub dalej cieło w pręta. Po naprawie wiązki nigdy więcej się to nie powtórzyło.