Skocz do zawartości

320d Problem z audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ello,

Witam kolegów.

Od kilku dni jestem zadwolonym właścicielem e46 320d 2002r.

W samochodzie zamontowano radio z kasetą. Po pierwsze mam problemy z radiem - w garażu czy pod wiaduktem radio przestaje grać - czym może to być spowodowane? Czytałem na forum żeby sprawdzić mase podłączenia itd - niby OK - tylko gdzie tego szukać?

Druga sprawa - czy radio to (oryginalny business) ma sterowanie zmieniarką? jeśli tak to czy kabelki do zmieniarki sa prowadzone w standardzie do bagażnika - do miejsca montążu zmieniarki?

Dzieki za podpowiedzi,

Krzemo

Opublikowano
witam, co do działania radia to ci moge tylko powiedzieć że musi być przekręcony kluczyk-wtedy działa wzmacniacz antenowy, a co do zmieniarki to zależy od tego jakie masz radio.(jak masz na radiu przycisk-TAPE-to zwykły kaseciak; a jeżeli masz przycisk MODE SC-tojest to radio z funkcją na zmieniarke i podłończenie do kierownicy ) co do przewodów to nie wszystkie auta to mają, sprawdz w bagażniku z lewej strony albo masz miejsce na zmieniarke albo dwa małe schoweczki.
Opublikowano
  • Autor

Ello,

W bagażniku mam miejsce na zmieniarke ale nie widze kabla z końcówka.

Co do radia to jak na załączonym obrazku.

Pozdrawiam,

Krzemo

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img355.imageshack.us/img355/9305/zdjecie12bi4.jpg

Opublikowano
jest to radio do zmieniarki.jak nie masz zmianiarki to może jakiś talent wyciągnoł instalacje.żeby dorze zobaczyć rozbierz te miejsce w którym jest zmieniarka może tylko gdzieś jest zawinięty pod tapicerką żeby sięnie majtał...
  • 1 rok później...
Opublikowano
mam pytanie odnosnie tematu czy do zmieniarki ida tylko dwie wtyczki mianowicie jedna 6 pinowa a druga 3 pinowa?? mam jakies kable kolo miejsca gdzie niby powinna byc zieniarka ale zmieniarki niemam a kable sa. Ale niewiem czy to te.
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dokładnie takie dwa miałem w mojej byłej. Czyli wygląda, że ktoś miał sentyment do Twojej zmieniarki i nie mógł się rozstać.
Opublikowano

dzieki a mozesz polecic czy lepiej kupic zmieniarke orginalna z bmw czy lepiej cos takiego??

http://allegro.pl/item881638988_zmieniarka_sd_usb_bmw_e38_e39_e46_x3_x5_warszawa.html

osobiscie wole mp3 , tylko czy to bedzie dzialalo pod tym okablowaniem czy musze ciagnac nowe.

Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
sam się zastanawiałem nad tego typu rozwiązaniem tyle że wtedy koszt takiej przyjemności jak u Ciebie w linku z Alle wynosił 600 zł. Co do podłączenia w aukcji wyraźnie napisane że posiadają wersję do podłączenia w bagażniku, swego czasu potrzebny był do tego adapter ale to już musisz dopytać sprzedającego. A osobiście interesuje mnie sprawa temperatury pracy tego urządzenia... Jeżeli do urządzenia dodają też kabel przyłączeniowy w cenie to myślę że warto by się zainteresować.