Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ello,

Witam kolegów.

Od kilku dni jestem zadwolonym właścicielem e46 320d 2002r.

W samochodzie zamontowano radio z kasetą. Po pierwsze mam problemy z radiem - w garażu czy pod wiaduktem radio przestaje grać - czym może to być spowodowane? Czytałem na forum żeby sprawdzić mase podłączenia itd - niby OK - tylko gdzie tego szukać?

Druga sprawa - czy radio to (oryginalny business) ma sterowanie zmieniarką? jeśli tak to czy kabelki do zmieniarki sa prowadzone w standardzie do bagażnika - do miejsca montążu zmieniarki?

Dzieki za podpowiedzi,

Krzemo

Opublikowano
witam, co do działania radia to ci moge tylko powiedzieć że musi być przekręcony kluczyk-wtedy działa wzmacniacz antenowy, a co do zmieniarki to zależy od tego jakie masz radio.(jak masz na radiu przycisk-TAPE-to zwykły kaseciak; a jeżeli masz przycisk MODE SC-tojest to radio z funkcją na zmieniarke i podłończenie do kierownicy ) co do przewodów to nie wszystkie auta to mają, sprawdz w bagażniku z lewej strony albo masz miejsce na zmieniarke albo dwa małe schoweczki.
Opublikowano

Ello,

W bagażniku mam miejsce na zmieniarke ale nie widze kabla z końcówka.

Co do radia to jak na załączonym obrazku.

Pozdrawiam,

Krzemo

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img355.imageshack.us/img355/9305/zdjecie12bi4.jpg

Opublikowano
jest to radio do zmieniarki.jak nie masz zmianiarki to może jakiś talent wyciągnoł instalacje.żeby dorze zobaczyć rozbierz te miejsce w którym jest zmieniarka może tylko gdzieś jest zawinięty pod tapicerką żeby sięnie majtał...
  • 1 rok później...
Opublikowano
mam pytanie odnosnie tematu czy do zmieniarki ida tylko dwie wtyczki mianowicie jedna 6 pinowa a druga 3 pinowa?? mam jakies kable kolo miejsca gdzie niby powinna byc zieniarka ale zmieniarki niemam a kable sa. Ale niewiem czy to te.
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie takie dwa miałem w mojej byłej. Czyli wygląda, że ktoś miał sentyment do Twojej zmieniarki i nie mógł się rozstać.
Opublikowano
sam się zastanawiałem nad tego typu rozwiązaniem tyle że wtedy koszt takiej przyjemności jak u Ciebie w linku z Alle wynosił 600 zł. Co do podłączenia w aukcji wyraźnie napisane że posiadają wersję do podłączenia w bagażniku, swego czasu potrzebny był do tego adapter ale to już musisz dopytać sprzedającego. A osobiście interesuje mnie sprawa temperatury pracy tego urządzenia... Jeżeli do urządzenia dodają też kabel przyłączeniowy w cenie to myślę że warto by się zainteresować.