Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałem się dowiedzieć co zrobić jak pali mi się kontrolka od klocków hamulcowych. Oczywiście były one wymienione. Czy to prawda że to jakiś błąd pozostał w komputerze i trzeba go tam wykasować?

Bo tak mi powiedziano. Co mam zrobić żeby zgasła? POMOCY!

Opublikowano
. Czy to prawda że to jakiś błąd pozostał w komputerze i trzeba go tam wykasować?

Bo tak mi powiedziano. Co mam zrobić żeby zgasła? POMOCY!

Jak już wymienisz czujniki to błąd powinien sam zniknąć.

Pzdr,

Opublikowano
Po wymianie czujnika błąd sam znika-masz go w lewym przednim kole, i w prawym tylnym ale tam zapewne masz bębny. Mi zniknęła kontrolka po pierwszym odpaleniu samochodu, innym po iluś tam przejechanych km, ale nic nie trzeba pod komputer podpinać :)
Opublikowano
Witam Panowie mam E 46.czy w tym modelu czujniki są tak jak kolega wyżej pisze .i jak je się wymienia,tzn.jka je się montuje od strony klocków i jak od drugiej strony czy to jest wpinane w wtyczke czy poprostu rościna się przewód starego czujnika i wlutowuje się nowy.Prosze o odpowiedz ,Dzięki.
Opublikowano
Witam Panowie mam E 46.czy w tym modelu czujniki są tak jak kolega wyżej pisze .i jak je się wymienia.

Tak są czujniki i się je wymienia.

czy to jest wpinane w wtyczke czy poprostu rościna się przewód starego czujnika i wlutowuje się nowy.Prosze o odpowiedz ,Dzięki.

Stary czujnik ci się przeciera w momencie kiedy zapala ci się kontrolka od klocków hamulcowych. Wystarczy go wyjąć i zastąpić nowym. Potem wpinasz w kostkę i jest OK.

Pzdr,