Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na pewno szybciej znajdziesz odpowiedź jak tutaj ;) zamów dwie bańki 4 litrowe powinny wystarczyć ;] ile nie wiem sam będę u siebie robił pierwszą wymianę a instrukcji nie mam z silnikiem diesla bo taka jest warta tyle co to BMW :D to straszne ale jej nie idzie dostać w PL nie ma i nie będzie bo BMW nie ma zamiaru dodrukowywać instrukcji do E38 po lifcie z silnikami Diesla :(
Opublikowano

PawełH

tylko pewna grupa ludzi ma instrukcje, ja jej nie mam

to wszystko, dlatego pytam, czy to takie dziwne???

.. Proszę Was Koledzy nie róbcie problemów z niczego, jak wiecie to prosze powiedzcie a jak nie to nic nie piszcie..

coboss730d zrobię jak mówisz :wink:

Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano
6,5 litra?? hmm 6,4 wchodziło mi do TDSa a nie miałon tak rozbudowanego systemu chłodzenia oleju wydaje mi się że 3 litrówka powinna wciągnąć pomiędzy 7 a 8 litrów ja kupiłem 8 litrów zobaczymy. I tak najbardziej opłaca się kupić 2 razy po 4 litry w hurcie :D przekonamy się za kilka dni z tym że kolega ma E65 tam ten silnik jest już troszkę nowszy więc też różnice mogą być nieznaczne
Opublikowano
skąd taka różnica? ja też mam silnik M57 i nie wieżę że wystarczy mu 6,5 litra ale nie wieżę że wejdzie więcej jak 8 litrów :?:

Do Twojego wchodzi 7.0L wg Castrola. Różnica może być z powodu osprzętu np chłodnica oleju itd.

Kliknij link który wkleiłem wpisz końcówkę VIN-u a dowiesz się ile wchodzi Ci oleju.

Opublikowano
no to ja wiem ale od razu aż taki skok? 1,3 litra oleju to jest na prawdę dużo a przecież ja też mam chłodniczke oleju chłodzoną cieczą itd. hmm skoro tak piszą to tak zapewne będzie a więc użytkownicy E65 będą mieli nie miłą niespodziankę musząc dokupywać dodatkową 1l bańkę z olejem
Opublikowano

wymienialem miesiac temu olej i weszko 8,5 L :) takze nie ma co sie juz sprzeczac ile wchodzi bo do e65 3.0d wchodzi 8,5L oleju ;)

Pozdrawiam !