Skocz do zawartości

pompka spryskiwacza szyby - montaż - jakaś rada?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że znajduje się w prawym nadkolu, łątwo się do tego dobrać?

Mam już pompkę i musiałbym przed wyjazdem w trasę założyć, czy przy obecnej aurze zimowej to jest wykonalne?

Odkręcam osłonę plastikową nadkola i będę to miał przed sobą? Czy jest tam jeszcze jakieś cudo do rozkręcania po drodze.

Z góry thx ;]

Opublikowano
witam, podpinajac sie do tematu chciałbym zapytac czy komus tez ucieka plyn tymi uszczelkami w ktore mocuje sie pompki? dokładniej chodzi o ta główna. czy te gumki nalezy wymienic czy moze u mnie pompka nie jest oryginalna i to bedzie powód?
Opublikowano
kolego mozesz ale nie trzeba sciagac kola. lewe nadkole odkrec po spodem od strony drzwi i jak je lekko odciagniesz to sie dostaniesz do pompki.ja to przerabialem 2 dni temu.pozdro
Opublikowano

Prosta sprawa, skręciłem koło na max w prawo, 3 śrubki, 3 nypelki i widzę zbiorniczek i pompke ;]

Zdejmuję ją delikatnie i 5l płynu i zapachu jabłuszka mam pod nogami ;]

Wszystko było by ok gdyby nie fakt że pompka zamiennik -28zł ma inne gniazdo mocowania zasilania, inne "dydki-blaszki" wewnątrz, nawet po próbach dopasowania nie dało rady zamontować zamiennika, kolejna nauczka z allegro i tanimi zamiennikami ;]

Pozdro