Skocz do zawartości

elektryczna pompka dodatkowa do ukladu chlodzenia-cieknie:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem jak w temacie rozszczelnila mi sie pompka na laczeniu i cieknie mi plyn siurka wrecz ciurkiem. Chce ja wymienic lecz nie moge znalezc nowej uzywanej:) moge Was prosic o pomoc w jej znalezieniu? :modlitwa: jak nie znajde to kupie oryginal za 405pln :jawdrop: choc wolal bym tyle nie wydac. Zalezy mi na czasie bo swieta tuz tuz a ja bez Buni;/
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
wyjmij ta pompkę, i rozbierz ją, w środku jest taka plastikowa miseczka i to ona na pewno pękła. Idź z tą miseczką do warsztatu tokarskiego, niech dorobia z aluminium zapłacisz tyle co za używaną pompkę ale bez szukania i wymian na inną
Opublikowano
juz kupilem ale i tak zrobie tak jak napisales bede mial 2:) A duzo jest z tym zabawy zeby ja wymienic?? napewno plynu mi ubedzie i tu sie zaczynaja schody....bo nie wiem jak odpowietrzyc uklad :oops:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Tyle co Ci płynu zejdzie z tej pompki i elektrozaworów to sam się odpowietrzy. Wystarczy: dolać płynu, po naciskać węże wodne aby usunąć powietrze z układu, ogrzewanie na full, przejechać parę kilometrów, po wystygnięciu silnika uzupełnić płyn wedle potrzeby.

Jak nie to:

Odpowietrznik:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img141.imageshack.us/img141/3595/m309sa1.jpg

Opublikowano

Obok skrzynki z bezpiecznikami ( w srodek srodka komory silnika) jest plastikowa oslonka obok "plusika" i pod ta oslonka sa elektrozawory a pod nimi pompka.

Ta pomka odpowiada za to zebys mial stala temperature lecaca z nawiewow niezaleznie od obrotow silnika. Tyle zapamietalem z tego co wyczytalem a teraz nie moge znalezc tej iformacji.

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Obok skrzynki z bezpiecznikami ( w srodek srodka komory silnika) jest plastikowa oslonka obok "plusika" i pod ta oslonka sa elektrozawory a pod nimi pompka.

Ta pomka odpowiada za to zebys mial stala temperature lecaca z nawiewow niezaleznie od obrotow silnika. Tyle zapamietalem z tego co wyczytalem a teraz nie moge znalezc tej iformacji.

Dziękuję bardzo koledze.Nie wiedziałem,że mam taki gadżet u siebie w Buni :D Pozdrawiam!
Opublikowano
Ta pompka to ogrzewanie postojowe, jak masz zgaszony silnik i włączoną stacyjkę to ona wymusza obiek wody w układzie chłodzenia, przez co ogrzewanie działą na postoju jeszcze przez dłuższy czas.