Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

szukam informacji jak podłączyć sterownik centralnego zamka (typowy scyzoryk z allegro) do modułu domykania szyb,

kombinowałem z wtyczką (żółta) i nie mogłem znaleźć odpowiedniego przewodu. Może ktoś z Was to już robił i zna się na rzeczy. Który pin odpowiada za domykanie szyb... lub jakieś inne sposoby...

http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano

to jak przy okazji ktos mi powie jak wlaczys zamykanie szyb z pilota do bede wdzieczny.. bo samochod nie ma modulu komfortu, tj w inpie mozna ustawic tylko otwieranie okna z kluczyka...

a jak nie ma tego modulu to rozumiem ze musialbym go dolozyc al;bo cos zmienic ?

Opublikowano
witam,

szukam informacji jak podłączyć sterownik centralnego zamka (typowy scyzoryk z allegro) do modułu domykania szyb,

kombinowałem z wtyczką (żółta) i nie mogłem znaleźć odpowiedniego przewodu. Może ktoś z Was to już robił i zna się na rzeczy. Który pin odpowiada za domykanie szyb... lub jakieś inne sposoby...

17 i 4 w zółtej wtyczce ZKE, najczęściej nie ma tam przewodów, sterowanie +

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a czy pin 13 jest sterowany minusem czy plusem?

wydaje mi sie ze tam musi isc sygnal + a na sterowniku jest sygnał -

http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano

Mowa jest o normalnym przkazniku samochodowym.

Jeśli potrzebujesz + to z jednej strony styku zwiernego przekaźnika podajesz + a drugą stronę tego styku podłączasz tam gdzie potrzebujesz +. Do cewki przekaźnika podłączasz z jeden strony + a z drugiej minus ten który wychodzi ze sterowania domykaniem (ten który jest minusem a ma być plusem). Nie wiem czy jasno opisałem.

Na przekaźniku jest schemat.

85 - sygnal minus z centralki

86 - plus +

30 - plus +

87 - wyjście +

Opublikowano
Touring z 99 roku z ktorego chce zrobic przekladke niektorych rzeczy no ma wszystko, skore, elektryke, klime itp wiec bede musial poszukac. a moze ktos wrzucic zdjecie jak wyglada modul komfortu?

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316