Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Chcialem sie zapytac jaki nalepiej wlac olej do tds 318 z przebiegiem 200tys.km?? Aktualnie mam wlany Castrol mineralny... Ale juz mi swieci zolta kontrolka i musze zmienic na dniach....

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano

moja bunia ma juz przejechane ponad 300tys a caly czas leje mobila 10w/40 i wszystko jest w najlepszym pozadku, zero wyciekow, sprawdzam stan na biezaco i nic nie ubywa, nic nie dolewam od wymiany do wymiany, wchodzi rowne 5 litrow.

Jak ci nie bieze oleju to moze moglbys sprobowac wlac 10w

Opublikowano
Witam:)

Chcialem sie zapytac jaki nalepiej wlac olej do tds 318 z przebiegiem 200tys.km??

Od dawna masz to auto? Wierzysz w ten przebieg? Po co ktoś przy 200tys wlał minerala? Coś tu nie halo moim zdaniem
Opublikowano
Tak kolego to jest orginalnuy przebieg!! Podpinalem go pod komp. i mam tes ksiazke servisowa.... Tak mi doradzili w servisie BMW i tak zrobilem!! A ten olej 10w40 to jest mineralny??
Opublikowano
10W40 to polsyntetyk... Kup Shella lub Valvoline i bedzie dobrze :cool2: Wielu poleca te dwie marki... Ja planuje teraz z 10W40 przeskoczyc na 5W40 a mam 215tkm... Pozdrawiam!
Opublikowano
ja właśnie przeskoczyłem (218tys km) z 5w40 mobil1 na castrol albo shell dokładnie nie pamiętam 10w40 i powiem ze byłem mile zaskoczony, silnik zaczął jakby ciszej pracować, możliwe ze to tylko błędne odczucie.
Opublikowano
Mysle ze teraz wleje SHELA!! tylko jakiego?? 5w40 czy 10w 40?? posiadam 318 TDS!! :roll: A mam teraz wlanego castrola mineralnego....