Skocz do zawartości

Jaki olej wlac do tds 318 200tys.km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Chcialem sie zapytac jaki nalepiej wlac olej do tds 318 z przebiegiem 200tys.km?? Aktualnie mam wlany Castrol mineralny... Ale juz mi swieci zolta kontrolka i musze zmienic na dniach....

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano

moja bunia ma juz przejechane ponad 300tys a caly czas leje mobila 10w/40 i wszystko jest w najlepszym pozadku, zero wyciekow, sprawdzam stan na biezaco i nic nie ubywa, nic nie dolewam od wymiany do wymiany, wchodzi rowne 5 litrow.

Jak ci nie bieze oleju to moze moglbys sprobowac wlac 10w

Opublikowano
Witam:)

Chcialem sie zapytac jaki nalepiej wlac olej do tds 318 z przebiegiem 200tys.km??

Od dawna masz to auto? Wierzysz w ten przebieg? Po co ktoś przy 200tys wlał minerala? Coś tu nie halo moim zdaniem
Opublikowano
  • Autor
Tak kolego to jest orginalnuy przebieg!! Podpinalem go pod komp. i mam tes ksiazke servisowa.... Tak mi doradzili w servisie BMW i tak zrobilem!! A ten olej 10w40 to jest mineralny??
Opublikowano
10W40 to polsyntetyk... Kup Shella lub Valvoline i bedzie dobrze :cool2: Wielu poleca te dwie marki... Ja planuje teraz z 10W40 przeskoczyc na 5W40 a mam 215tkm... Pozdrawiam!
Opublikowano
ja właśnie przeskoczyłem (218tys km) z 5w40 mobil1 na castrol albo shell dokładnie nie pamiętam 10w40 i powiem ze byłem mile zaskoczony, silnik zaczął jakby ciszej pracować, możliwe ze to tylko błędne odczucie.
Opublikowano
  • Autor
Mysle ze teraz wleje SHELA!! tylko jakiego?? 5w40 czy 10w 40?? posiadam 318 TDS!! :roll: A mam teraz wlanego castrola mineralnego....