Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam maly problem jakis czas temu kupilem auto bez pilota a teraz kupilem sterownik i chcialbym go wymienic ale niewiem gdzie sie znajduje stary sterownik zamka centralnego.?
Opublikowano
mam jeszcze jeden problem przy kazdym uruchamianiu samochodu kreci sie wiatrak . czy to tak jest w bmw.? chodzi o to ze silnik jeszcze nigby porzadnie sie nie zagrzal wskazowka temperatury podnosi sie do konca niebieskiego pola nie wyzej jaka jest tego przyczyna.? bardzo prosze o pomoc.
Opublikowano

Wiatrak w BMW powinien sie krecic caly czas ale...

... w momencie gdy silnik jest nie nagrzany wowczas kreci sie "luźno", mozna go nawet zatrzymac reka (probowanie odradzam dla niewtajemniczonych). Natomiast gdy sie nagrzeje i osiagnie temperature wieksza od zalecanej wowczas sprzeglo wiskotyczne zalacza ten wentylator i zaczyna sie krecic z wieksza predkoscia - co charakteryzuje sie specyficznym dzwiekiem.

Jezeli wiatrak jest uszkodzony to moze byc jak najbardziej caly czas zalaczony, wowczas na postoju przy wylaczonym silniku bedzie sie ciezko krecil (reka).

Mozliwe rowniez ze masz uszkodzony termostat i caly czas jest wlaczony duzy obieg

Opublikowano

Na 99,9% termostat.

Dokładniej pod tylną kanapą to pod siedziskiem, czyli musisz je podnieść.

W mojej e34 z '95 nie ma pod tylną kanapą, tam były montowane we wcześniejszych modelach. W e30 był schowany pod głośnikiem przy nogach kierowcy. Gdzieś czytałem , ze w e34 jest nad schowiem.

Opublikowano
jak najbardziej moze, ale raczej nieznacznie.

termostat sprawdzic, hmm... czy sie w ogole otwiera to po prostu go ugotowac, ale wtedy niewiadomo w jakiej temp sie otwiera. mozesz tez po prostu na slepo go wymienic. 'wahler' koszt ok. 40zl

hmmm... wiec wymienie termostat wielkie dzieki.

Opublikowano
Na 99,9% termostat.

Dokładniej pod tylną kanapą to pod siedziskiem, czyli musisz je podnieść.

W mojej e34 z '95 nie ma pod tylną kanapą, tam były montowane we wcześniejszych modelach. W e30 był schowany pod głośnikiem przy nogach kierowcy. Gdzieś czytałem , ze w e34 jest nad schowiem.

ja u siebie sprawdzalem przy kierownicy przy glosniku i w tylnej klapie i nie bylo sprawdze jeszcze pod tym schowkiem i pod siedzeniami z tylu moze wkoncu to znajde i wymienie . wielkie dzieki za pomoc.

Opublikowano
witam. mam problem z podlaczeniem centralki niewiem gdzie co i jak podlaczyc zeby to mialo rece i nogi moze macie jakies zdiecia czy jakis opis jak to podlaczyc ? ???? :mad2: :modlitwa:
Opublikowano
Nie jest to takie proste. Jak nie masz pojęcia o elektryce czy elektronice to będzię baaardzo ciężko.

dam rade juz prawie podlaczylem potrzebuje kolor przewodow ktire wychodza z silownikow zeby je podlaczyc do sterownika i otworzyc drzwi pilotwm