Skocz do zawartości

530d nie odpala ciąg daszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak już wcześniej pisałem mam problem z odpaleniem 530d. Sprawdziłem już co mi poradziliście tj.czujniki,pompki,filtr wymieniony,aku sprawne.Pisałem też że do najbliższego ASO mam 100km i jeszcze tam nie dojechałem.Ale dotarł do mnie mechanik z konkretnym kompem i na kompie pokazało że jest problem z układem zasilania.Mechanik?pocieszył mnie że może to być pompa wysokiego ciśnienia.Auto nie żyje może macie jakieś pomysły?Zdaje mi się że chcą kasiore wyciągnąć.Pomocy i z góry dzięki
Opublikowano
Wiesz kolego że mam znajomego co ma pegietke 406 z 2002r i miał podobny problem samochód mu w trakcie jazdy potrafił zdechnąć a potem mu nie odpalił i co się okazało siadła mu pompa właśnie wysokiego ciśnienia i na kompie też mu cos podobnego wyświetlało jak wymenił problem znikł.Choć nie śledziłem twojego problemu i może już ci to ktoś sugerował z tą pompą wysokiego ciśnienia ale te nowsze silniki "common reail" czasami mają problem z układem ciśnienia paliwa.
Opublikowano
  • Autor
Na kompie pokazało coś około 60barów .Mam nadzieje że to jeszcze któraś z pompek.Jutro mechanior podłączy manometr.Podpowiedzcie jakie jest ciśnienie wstępne i ciśnienie na szynie.
Opublikowano
Będzie troche powyżej 200 bar - samochód odpali. ~350 bar powinna mieć cnotliwa sprawna pompa.