Skocz do zawartości

e46 touring (2005) vs e61 touring (2005) za 23 000 euro

<t>Co byś kupił?</t> 24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co byś kupił?

• e46 330i touring ( 80 000 km)
      33%
      8
    • e61 530i touring (166 000 km)
      66%
      16

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziwne pytanie, pytasz innych.kazdy ma inne upodobania i potrzeby według ktorych wybiera sobie " rozmiar" auta.

e61 to designersko porownac mozna do e91 a e46 z e39

Opublikowano
  • Autor
Wspólną cechą jest nadwozie typu kombi. Większość nabywców kieruje się takim stereotypem że jak dać dużo pieniędzy to za duży samochód. W tym przypadku rodzi się dylemat o stan techniczny takiego pojazdu który ma blisko 200tkm. Oba będą miały podobne osiągi choć e61 ma więcej PS ale jest cięższe o 200kg.

Edytowane przez zent

Opublikowano
. Większość nabywców kieruje się takim stereotypem że jak dać dużo pieniędzy to za duży samochód.

Ja akurat kierowałem się praktycznością samochodu. E91 w porównaniu do E61 jest poprostu ciasne. Jesli ty tego nie odczuwasz - to odczuwają to pasażerowie tylnej kanapy.

.

W tym przypadku rodzi się dylemat o stan techniczny takiego pojazdu który ma blisko 200tkm.

Dylemat o stan techniczny jest zawsze - nie tylko w wypadku pojazdów o większym przebiegu. Auto może mieć 100k km i być zajechane po 10 kolizjach - a może mieć 200k km i być serwisowane oraz oszczędzane i stanowić jeszcze długo środek transportu dla przyszłego właściciela.

Pzdr,

Opublikowano

Jesli nie masz okreslonego celu , to szukaj mozliwie najmlodzszego, z najmniejszym przebiegiem, i w najlepszym stanie tech samochodu.

mnie bardzo odpowiada wymiar 3jki, wiec nie mam takiego probelu jak Ty :roll:

Opublikowano

Jesli rozmiar 3ki ci odpowiada to masz problem z glowy, bo po co ci wieksze auto, starsze luz z wiekszym przebiegiem a do tego duze ktorego nie wykorzystasz i wiecej palace ?

Ja tez nie mialem problemu 3 czy 5 , bo 3 jest dla mnie za mala.

Opublikowano
  • Autor
Jesli rozmiar 3ki ci odpowiada to masz problem z glowy, bo po co ci wieksze auto, starsze luz z wiekszym przebiegiem a do tego duze ktorego nie wykorzystasz i wiecej palace ?

Ja tez nie mialem problemu 3 czy 5 , bo 3 jest dla mnie za mala.

Zonie odpowiada większe :mrgreen: Dla przykładu podaję takie dwie oferty:

e46 330

e61 530

I bądz tu roztropny...

Opublikowano
  • Autor
5 tka mlodsza i tansza, ale km.....

a w tej cenie nie wyszukalbys jakiejs fajnej e91?

Chętnie, ale paradoksalnie są dużoooo droższe i zaczynają się od 29 000 euro :cry2: Dlaczego tak jest, nie mam pojęcia :liar:

Opublikowano

e46 330

e61 530

I bądz tu roztropny...

Ja gdy zapytałem dziewczynę co myśli o tym abym przesiadł się z E39 do E90 to powiedziała że 3ka za mała i lepiej zostać przy E39 :)

Nie wiem jak te nowe auta, ale moje ma prawdopodobnie 460kkm i jakos jezdzi. Rocznie robie ponad 40kkm . Fakt że coraz częściej zaczynam się bać czy dojadę do celu bo 2 x w trasie mi padł.

160kkm to chyba nie tak dużo na E60 ... no chyba że robisz dużo km rocznie i chciałbyś auto na kilka lat.

Opublikowano
  • Autor

e46 330

e61 530

I bądz tu roztropny...

Ja gdy zapytałem dziewczynę co myśli o tym abym przesiadł się z E39 do E90 to powiedziała że 3ka za mała i lepiej zostać przy E39 :)

Nie wiem jak te nowe auta, ale moje ma prawdopodobnie 460kkm i jakos jezdzi. Rocznie robie ponad 40kkm . Fakt że coraz częściej zaczynam się bać czy dojadę do celu bo 2 x w trasie mi padł.

160kkm to chyba nie tak dużo na E60 ... no chyba że robisz dużo km rocznie i chciałbyś auto na kilka lat.

Pojazd chcę zakupić na firmę na powiedzmy 3- 5 lat , a rocznie robię przebiegi 10 000km :roll:

Opublikowano

Pojazd chcę zakupić na firmę na powiedzmy 3- 5 lat , a rocznie robię przebiegi 10 000km :roll:

Wybierasz w wysokich cenach więc raczej nie kupisz jakiegoś szrota. Są małe szanse że robiąc przebiegi 10kkm rocznie będzie Ci coś padać w tych autach . Pozatym trzeba być dobrej myśli, firma Ci się pewnie jeszcze rozkręci i auto zmienisz za 2 lata na lepsze i nowsze :)

Opublikowano

jak jest pelna historia serwisowa to nie bałbym się tej piątki.

mam trojkę z 2006 roku - ma 120 kkm i jest perfekcyjna

BMW Sauber F1 Team; only Pb