Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy w 318D wystepuje dwumasowe koło zamachowe? Jesli tak to gdzie szukac zamiennikow?

Sprzegla znalazlem z Sachsa za 445 zł.

Pytam bo mam objaw taki jak poruszany w innych wątkach, tzn. przy ruszaniu samochód delikatnie szarpie - sprzegło sie nie slizga.

Wielu forumowiczow wskazywalo na kolo dwumasowe.

Stad moje pytanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

A auto "dudni" czy "grzechocze" przy wyłączaniu silnika?

Szarpie tylko na zimnym? Jeżeli tak, próbowałeś dodać ciut więcej gazu przy ruszaniu?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
A auto "dudni" czy "grzechocze" przy wyłączaniu silnika?

Szarpie tylko na zimnym? Jeżeli tak, próbowałeś dodać ciut więcej gazu przy ruszaniu?

Nie ma znaczenia czy zimny czy cieply.

Z tym gazem to przesadziles...:)

Bardziej "dudni" tzn przy wylaczaniu silnika jest takie "lup,lup":D

Opublikowano
ja dziś tak zrobiłem właśnie taka próbę wrzuciłem 4 przy 60 km/h i samochód najpierw trochę mułowaty a pózniej już normalnie jak turbo zaczęło dokładnie pompować kolego a czemu miał służyć ten test i jakie są objawy jak coś jest nie dobrze z góry wielkie dzięki
moc jest z nami
Opublikowano

jeżeli nic Ci nie grzechocze i nie ma rezonansu , to zrób tak

zaciagnij reczny wrzuć 2 bieg i gazu tak aby przypalić sprzęgło.

2-3 razy i masz po klopocie napewno nie bedzie szarpać przy ruszaniu:))

Opublikowano

to znaczy ja zrobiłem ten ten test z ciekawości w moim aucie sprzęgło dwumas według mechaniorów powinnien jeszcze smiało pojeździć bolaczką jest tylko nie dogrzany silnik ale to inny temat wymienię wszystkie teromstaty to nie duży koszt i roboty też nie zawiele ale jak wspomniałem powyżej to inny temat pozdrawiam

:cool2:

moc jest z nami